Jubilejno 50. Zlato lisico je v začetku letošnjega februarja gostila Kranjska Gora, zaradi zelenih zim so Mariborčani brez tekmovanja za svetovni pokal alpskih smučark ostali že šestič. V prihodnjem letu je prireditev na sporedu 21. in 22. februarja 2015, po besedah organizatorjev pa bo tekmovanje na Pohorju.

"Začelo se je premikati. Zgornji del proge do trikotne jase zasnežujemo že nekaj dni, zdaj bomo začeli tudi s spodnjim delom, saj so temperature dovolj nizke, vreme pa nam gre na roko," je danes v Mariboru dejal generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Vilar.

Prve sestanke so prireditelji opravili že jeseni, v zadnjem času pa so vse bolj v stikih z novimi upravljavci smučišč, podjetjem Marprom. "Sam organizacijski aparat je stekel že v jeseni, najprej znotraj organizacijskega odbora, zdaj pa že potekajo pogovori tudi s tehničnim in gospodarskim delom. Vse to je že steklo, veliko smo se dogovarjali, res pa je, da se je lažje pogovarjati z vsemi, tudi s pokrovitelji, če zadiši po zimi," je dejal Vilar.

Tekma bo, za vrhunec bo poskrbela Mazejeva

Do tekme je nekaj več kot 50 dni, prireditelji pa niti ne pomišljajo, da bi lisico selili drugam. "Narava je že začela delati za nas, ti pogoji, z novozapadlim snegom in možnim zasneževanjem do trikotne jase, govorijo v prid temu, da bomo organizirali tekmo v Mariboru. V tem smislu deluje tudi celoten ustroj Zlate lisice in upamo, da letos ne bo težav," pravi Vilar.

Vreme je v tej sezoni že ponagajalo mnogim organizatorjem, a Vilar se ne boji, da bi jo spet zagodlo tudi njim: "Posebnih težav ni, napovedi so dobre in verjamem, da bomo vsi skupaj do začetka februarja pripravili bazično pripravo proge na stadionu in da bomo do 20. februarja pripravljeni na prireditev. Obeta se nam, da bomo imeli v Mariboru velik spektakel, največja in najboljša reklama za to je seveda Tina Maze, ki je res neverjetna in verjamem, da jo bodo prišli na domačem terenu pogledat mnogi Slovenci."

O slovesu Mazejeve s smučišč in zaradi tega posebne slovesnosti Vilar še ni hotel govoriti. "Mislim, da je prezgodaj govoriti o njenem slovesu. Verjamem, da bo takšna šampionka podaljšala udejstvovanje v smučanju vsaj še za eno sezono, v primeru, da pa bi se res določila za slovo in o tem v javnosti večkrat govorila in potrdila, pa se bomo kot prireditelji potrudili, da ji pripravimo tudi nekaj posebnega. Na našem smučišču je pred domačim občinstvom zmeraj dosegala vrhunske rezultate," je še povedal Vilar.