Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Egipt - 1. liga

Enppi Club - Al Masry
1
Čeprav sta se zadnja dva obračuna končala z minimalno zmago Al Masryja, vloga favorita tokrat vsekakor pripada Enppiju. Gostitelji so namreč vodilno moštvo prvenstva, ki mu gre povrhu v zadnjem mesecu izvrstno, saj je na zadnjih šestih tekmah kar petkrat zmagal in le enkrat remiziral. Velja tudi dodati, da Enppi v letošnjem prvenstvu na domačem terenu še ni vpisal poraza.


Nogomet - Egipt - 1. liga

Alaab Damanhour - AL Zamalek
2
Čeprav igrajo v gosteh, nogometaši Al Zamaleka danes gotovo računajo na zmago. Drugouvrščeno moštvo egipčanske lige se bo namreč pomerilo proti v tem trenutku tretjemu najslabšemu klubu, ki se razumljivo ne more pohvaliti z najboljšimi rezultati. Alaab Damanhour ima ogromno težav v napadu, saj v povprečju dosega manj kot gol na srečanje. Proti najboljši obrambi lige (Al Zamalek je prejel le sedem golov na 14 srečanjih), zna to predstavljati kar precejšnjo težavo.

Košarka - ZDA - NBA

LA Clippers - Utah
2
Od vseh tekem, ki se bodo danes odigrale v ligi NBA, utegnejo na prvi pogled imeti košarkarji LA Clippers bržkone še najlažjo nalogo. A Utah nikakor ne gre podcenjevati, saj je moštvo na zadnjih petih srečanjih kar štirikrat zmagalo. Med drugim je v gosteh premagalo tudi letos zelo močni Memphis Bena Udriha. Glede na to, da je gostiteljem v zadnjem času forma nekoliko padla, presenečenja ne gre povsem izključiti.

Skoki - Oberstdorf - HS137

Prevc P. - Kasai N.
1
Naš najboljši skakalec je že od samega začetka sezone vseskozi pri vrhu. Kot kaže, je svojo formo odlično tempiral za novoletno turnejo, saj je dobil kvalifikacije v Oberstdorfu. Če njegov skok ni bil le muha enodnevnica, kar je glede na letošnje dosežke težko verjeti, bo brez težav višje uvrščen kot skakalni veteran Noriaki Kasai