V zadnjem krogu rednega dela sta si končnico zagotovili moštvi Carolina Panthers in Baltimore Ravens. Carolina je premagala Atlanto Falcons s 34:3, Baltimore pa je bil z 20:10 boljši od Cleveland Browns.

Končnica v ligi NFL se bo začela že v soboto in nedeljo, ko bodo na sporedu tako imenovane tekme "wild card". V konferenci AFC se bosta v soboto pomerili ekipi Pittsburgh Steelers in Baltimore, v nedeljo pa Indianapolis Colts in Cincinnati Bengals. V konferenci NFC pa bo v soboto Carolina gostila Arizona Cardinals, v nedeljo pa bodo Dallas Cowboys gostili Detroit Lions.

Seattle kot prvi nosilec in Green Bay Packers kot drugi nosilci so že v polfinalu konference NFC, polfinale AFC pa so si kot prvi in drugi nosilci zagotovili New England in Denver Broncos. Finale konferenc bo 18. januarja, Super Bowl pa bo 1. februarja v Glendalu.

Najboljše razmerje zmag in porazov (12-4) v rednem delu sezone so imeli Seattle, Green Bay, New England, Denver in Dallas. Carolina pa se je v končnico uvrstila z negativnim razmerjem sedmih zmag, osmih porazov in neodločenega izida.

Pravico prvega izbora na naslednjem naboru so dobili Tampa Bay Buccaneers, drugega pa Tennessee Titans, obe ekipi sta izgubili po 14 od 16 tekem.

Kdo so bili najboljši posamezniki rednega dela?

Kar zadeva statistične dosežke posameznikov v rednem delu sezone, sta med podajalci največ podajalnih jardov zbrala Drew Brees iz New Orleansa in Ben Roethlisberger iz Pittsburgha (4952), Indianapolisov Andrew Luck (4761) in Denverjev veteran Peyton Manning (4727) sta bila tretji in četrti.

Med tekači je prednjačil Dallasov DeMarco Murray s 1845 pretečenimi jardi, Pittsburghov Le'Veon Bell je bil drugi s 1361. Slednji se je na zadnji tekmi sezone poškodoval, v njegovi ekipi pa upajo, da poškodba kolena najboljšega igralca Pittsburgha ni prehuda.

Med lovilci je bil po jardaži prav tako najboljši Pittsburghov igralec, in sicer Antonio Brown (1698), sledili pa so mu Denverjev Demaryius Thomas (1619), Atlantin Julio Jones (1593), Green Bayev Jordy Nelson (1519) ter Emmanuel Sanders (1404), prav tako iz Denverja.

Nekateri klubi bodo po slabi sezoni spremenili strokovne štabe. To so že najavili pri San Francisco 49ers, ki so ob razmerju zmag in porazov 8-8 ostali brez končnice. Razšli so se s trenerjem Jimom Harbaughom, ki naj bi se vrnil v študentske vode k Michiganu.

Brez službe naj bi še danes ostal tudi trener New York Jets Rex Ryan. Newyorčani so sezono končali s štirimi zmagami in 12 porazi in bodo na naboru izbirali šesti.