Uvod leta že tradicionalno pripada smučarskim skakalcem in tekačem na novoletni turneji, prvo veliko tekmovanje na snegu pa bodo izpeljali deskarji in smučarji prostega sloga, ki se bodo med 16. in 25. januarjem v Kreischbergu borili na svetovnem prvenstvu. Že dan prej se bo v Katarju začelo moško rokometno SP, na katerem ima visoke cilje tudi slovenske reprezentanca.

Med 3. in 15. februarjem bodo na SP v Beaver Creeku in Vailu Tina Maze in druščina poskusili znova razveseliti slovenske ljubitelje alpskega smučanja, med 19. februarjem in 1. marcem pa se bodo za kolajne svetovnega prvenstva v Falunu borili tekmovalke in tekmovalci v nordijskih disciplinah. Zadnje večje tekmovanje zime 2015 bo biatlonsko SP v Kontiolahtiju med 5. in 15. marcem.

Kar nekaj dogajanja ponovno tudi v Sloveniji

Znova bo svoj pečat v zimskih športih pustil tudi Maribor s februarskima tekmama ženskega svetovnega pokala v alpskem smučanju, moški se bodo v Kranjski Gori merili marca, smučarski skakalci pa bodo prav tako marca sezono tradicionalno končali v Planici. Rogla bo konec januarja gostiteljica deskarskih obračunov za svetovni pokal, konec leta pa bo gostila še smučarske tekače.

Slovenska prizorišča bodo gostila še nekaj tekmovanj, med drugim se bodo v začetku aprila v Ljubljani ustavili telovadci, maja bo na Bledu veslaški svetovni pokal, junija bodo na reki Soči spustaši prav tako nabirali točke svetovnega pokala, kolesarji pa opravili dirko po Sloveniji. Atleti bodo 1. julija v Velenju nastopali na mitingu Evropske atletske zveze, Bohinj pa bo v tistih dneh gostil evropsko prvenstvo v kajakaškem maratonu.

Med 19. julijem in 2. avgustom bo na Pragerskem EP v streljanju z malokalibrskim orožjem, Krško bo 12. septembra gostilo najboljše speedwayiste, 25. oktobra pa bodo ljubljanske ulice spet polne maratoncev. V Kranju bo novembra tradicionalni zaključek sezone svetovnega pokala v športnem plezanju, decembra pa se bodo na Pokljuki spet merili biatlonke in biatlonci v svetovnem pokalu.

Hokejsko SP maja, košarkarsko SP septembra

Eden pomembnejših športnih dogodkov v letu 2015 bo tudi hokejsko SP elitne skupine v Ostravi in Pragi, kjer bo med 1. in 17. majem igrala tudi slovenska vrsta. Košarkarje od 5. do 20. septembra čaka EP, ki bo prvič v štirih državah, Slovenija bo uvodni del igrala na Hrvaškem, nadaljevanje turnirja pa bo gostil francoski Lille.

Katančevo četo čaka preostanek kvalifikacij in nov žreb

Nogometna reprezentanca se bo v kvalifikacijah skušala prebiti na EP 2016, 25. avgusta pa bo izvedela za tekmece v kvalifikacijah za SP 2018.

Kvalifikacije oziroma dodatne kvalifikacije za EP in SP čakajo tudi moške in ženske rokometne ter odbojkarske vrste, prav tako pa v evropskih pokalih še nastopajo krimovke, Celje Pivovarna Laško, Gorenje in ACH Volley.

Glavna dogodka leta, kar zadeva olimpizem, pa bodo junijske prve evropske olimpijske igre v Bakuju in julijska odločitev o gostitelju zimskih OI 2022. Ob vsem tem bodo mnoga tekmovanja imela dodaten naboj, saj bodo štela kot olimpijske kvalifikacije za Rio de Janeiro 2016.