Na startu sta bili poleg Mazejeve še dve Slovenki, ki pa sta bili prepočasni za nastop v drugi vožnji. Ana Bucik je bila 39. (+3,18), Katarina Lavtar pa 46. (+3,83).

V skupnem seštevku svetovnega pokala je Tina Maze povečala prednost pred tokrat odsotno Avstrijko Anno Fenninger na 245 točk, v slalomski razvrstitvi pa je Črnjanka še vedno druga, za Frido Hansdotter zaostaja za 21 točk.

"Danes sem dala svoj maksimum, na drugi progi pa mi ni šlo, nisem še povsem pri močeh. Že v prvi vožnji, ki sem jo sicer precej dobro naredila, sem se čutila prazno v spodnjem delu, v drugem pa še toliko bolj. Imela sem neko virozo, nisem stoodstotno pripravljena. To je šlo sicer mimo, se pa vidi na počutju, da nimam pretirano veliko energije. Prva slalomska vožnja mi je ustrezala, bila pa je sprinterska in je bilo potrebno ves čaš dodajati. V finalu, ki je bil bolj zavito postavljen, pa je bila tudi vidljivost slabša. Je bila pa tekma zanimiva in zanimiv teren. Danes sem bistveno bolje počutila kot v nedeljo na veleslalomu, kjer sem bila sedma. Za mano je soliden vikend," je po prvih dveh nastopih v zgodovini svetovnega pokal v Kühtaiju povedala Mazejeva.

Odličen prvi nastop napovedoval boj za zmago

Mazejeva je na prvi progi nastopila kot sedma in se med vsemi najbolj približala Shiffrinovi, slalomski olimpijski zmagovalki in svetovni prvakinji. Pri prvih dveh merjenjih časa je bila celo pred najboljšo slalomistko zadnjih sezon, za štiri in 15 stotink, v zadnjem strmejšem delu pa je izgubila tri desetinke in bila pred finalom povsem blizu Američanki. Z nekoliko višjo startno številko (13) se jima je v boju za sam vrh pridružila le še Šarka Strachova (+0,25), ostale tekmovalke pa so zaostale že več kot pol sekunde. Vodilne je še najbolj ogrožala Slovakinja Veronika Velez Zuzulova, ki je bila pri drugem merjenju skoraj štiri desetinke hitrejša (-0,39), nato pa je napravila napako tik pred ciljem in dobrih deset metrov pred ciljem obležala v snegu.

Druga proga je bila zahtevnejša, a ne za Shiffrinovo

Na drugi progi, zahtevnejše postavljeni, je Holdenerjeva z drugim časom finala s šestega mesta napredovala tik pod vrh. Hansdotterjeva je zaostala za njo in na koncu za mesto zgrešila zmagovalne stopničke. Gagnonova ni prišla do cilja, nekdanja svetovna prvakinja Strachova pa je na progi, ki jo je postavil njen trener, v spodnjem delu pridobila skoraj štiri desetinke in se zavihtela na vrh.

Na startu četrtega slaloma sezone sta bili le še Mazejeva in Shiffrinova. Črnjanka je ves čas izgubljala v primerjavi s Čehinjo in v cilj z 18. časom finala prišla na peto mesto. Z izjemno predstavo je nato vse prepričljivo ugnala Shiffrinova, ki je svojo prvo slalomsko zmago v zimi dosegla z osmimi desetinkami prednosti pred vsemi in najhitrejšima časoma obeh voženj.

To je bila zadnja tekma pred novoletnim premorom, karavana smučark pa se bo ponovno zbrala 4. januarja, ko bo na Sljemenu nad Zagrebom slalom.