Anaheim je imel kljub statusu najboljše ekipe v NHL precej dela z gosti iz Kanade, ki so povedli na začetku druge tretjine prek Yannicka Weberja. Tako za izenačenje kot zmagoviti zadetek sta poskrbela branilca, in sicer Francois Beauchemin v 47. minuti ter Cam Fowler v tretji minuti podaljška.

Za Anaheim, ki je imel 31 strelov proti vratom, gosti pa zgolj 14, je obakrat podal Ryan Getzlaf. Kalifornijci so sicer dobili vseh 14 tekem, na katerih je zmagovalca odločil zgolj zadetek oziroma podaljšek.

"Ti fantje imajo veliko željo po zmagi in se nikoli ne predajo. To je eden izmed razlogov, zakaj smo v zadnjih letih na toliko tekmah naredili preobrat. Fantje verjamejo, da lahko zmagajo. S tem pa je pol bitke že dobljene," je dejal trener Anaheima Bruce Boudreau.

V dvoboju ekip s sredine atlantske skupine je bila boljša Florida, čeprav je še pred zadnjo tretjino zaostajala z 2:4. Toda Dimitrij Kulikov, Willie Mitchell, Brad Boyes in Scottie Upshall so v zadnjem delu igre poskrbeli za preobrat in svojo četrto zmago na zadnjih petih tekmah. Jussi Jokinen je dvakrat podal pred 17.877 gledalci, kar je najboljši obisk sezone v dvorani BB&T Center.

James van Riemsdyk je za goste, ki so izgubili četrto od zadnjih petih tekem, zbral gol in podajo, Joffrey Lupul pa dve podaji.

Slovenski zvezdnik Anže Kopitar bo skupaj s soigralci iz Los Angelesa ponoči gostoval v Calgaryju.