Da gre sedemkratnemu svetovnemu prvaku, ki je več mesecev preživel v umetni komi, na bolje, je za časopis izdal njegov dobri prijatelj in prav tako nekdanji voznik formule 1 Phillipe Streiff. »Schumacher se počuti bolje. Čeprav še vedno ne govori, se z okolico sporazumeva z očmi. Začel je prepoznavati svoje družinske člane – svojo ženo in otroka. Kljub temu ima še vedno velike težave s spominom,« je razkril Francoz, ki je leta 1989 tudi sam preživel hudo nesrečo, zaradi česar je ostal prikovan na voziček.

Kot je še dejal danes 59-letni Streiff je informacije o Schumacherjevemu zdravstvenemu stanju dobil tako od njegove žene Corine kot zdravniškega osebja, ob tem pa dodal, da se bo Nemcu nekega dne spomin verjetno izboljšal, a da bo za to potrebnega še kar nekaj časa. »Ko sem se po nesreči po mesecu in pol tudi sam prebudil iz kome, se nisem spominjal ničesar,« je še dejal Streiff.

Schumacher se je hudo ponesrečil 29. decembra lani in bil kar pol leta v komi. Temu je sledila selitev v rehabilitacijski center v Švico, od septembra pa je v domači oskrbi.