PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Manchester City - Burnley
1

City je ob koncu leta ujel odlično formo in niza zmage, zaostanek za Chelseajem pa ostaja le tri točke. Skoraj neverjetno se zdi, da bi aktualne prvake danes na poti do nove zmage ustavil prišlek iz druge lige Burnley, ki bo po do sedaj prikazanem skoraj zagotovo moral nazaj v nižji rang tekmovanja. Če so pred dnevi doma klonili proti skromni zasedbi Liverpoola, se jim tokrat ne obeta nič boljšega in bodo lahko veseli, če se ne osmešijo.

Nogomet - Anglija - Premier

Southampton - Chelsea
0, 2

Tudi Chelsea ohranja dobro formo in pridno zbira točke, tokrat pa varovance Joseja Mourinha čaka kar zahtevno gostovanje, saj je Southampton presenetljivo visoko na lestvici (četrti). A ravno zato verjetno Portugalec ne bo imel težav z motiviranjem svojih zvezdnikov, da poskušajo v prazničnem času svoje navijače razveseliti s še eno zmago. Remi sicer ne bi bil katastrofa, a ker jim City diha za ovratnik, si modri tokrat brez dvoma želijo vse tri točke.

Nogomet - Italija - 2.liga

Catania - Carpi FC
0, 2

Capri igra zelo dobro in konstantno in si je na prvem mestu nabral že 9 točk prednosti pred zasledovalci. Do sedaj je v 20 krogih izgubil le dve tekmi, kar kaže na to, da ima precej dominantno moštvo za letošnjo serie B in je tako favorit tudi na težkih gostovanjih, kot je v Catanii. Domači imajo skoraj obratno sezono kot Capri, saj nikakor ne najdejo prave forme in jim grozi celo boj za obstanek. Čeprav doma le redko izgubljajo, pa jih tokrat čaka najmočnejši tekmec do sedaj in bodo verjetno zelo zadovoljni že s točko.

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Budućnost - Igokea
1

Budućnost je v zadnjem času nekoliko padla v formi in doživela nekaj porazov, a ostaja v dobrem položaju za vsaj tretje mesto, ki je želja vseh tistih, ki računajo na končnico, saj se tako izognejo skoraj nepremagljivi Crveni zvezdi v polfinalu. Črnogorci bodo gotovo dovolj motivirani, da z zmago sklenejo leto in prednost pred četrtim mestom povečajo na 4 zmage, kar bi jim omogočalo bolj sproščeno nadaljevanje sezone. Igokea se zdi kot tekmec po meri za uresničitev tega cilja, saj ji letos ne gre po načrtih in si ob le petih zmagah deli predzadnje mesto.

Košarka - ZDA - NBA

Portland - New York
1

Portland je trenutno v zelo dobri formi in ima drugi najboljši izkupiček v ligi, NY pa tone proti dnu in ima le zmago več od najslabše Philadelphie. Kratkohlačniki se že ne spomnijo več, kdaj so nazadnje zmagali, včeraj pa so po podaljšku klonili v Sacramentu. Ob že tako slabši kvaliteti jih torej čaka tudi nekaj utrujenosti, ki je pri spočitih košarkarjih domače ekipe ne bo. Zmaga gostov bi bila glede na trenutno razmerje moči skoraj senzacija.