Že popotnica letošnjih tekem ni bila najboljša, domačo so izgubili z 1:3, prvo gostovanje pred mesecem dni pa prepričljivo z 0:6. Tokrat so bili zmaji odločeni, da tradicijo zrušijo in bili so na dobri poti. Četrta napadalna trojka je že na začetku zrežirala vodstvo, ko je Luka Kalan dobil sodniški met, Marvin Degon je sprožil, pred golom pa Aljaž Uduč podstavil palico, tako daje presenetil Luko Gračnarja, ki je prvič po več kot dveh mesecih premora zaradi poškodbe dobil priložnost v vratih Salzburga.

To je bil hladen tuš za domače, toda gostje so se dobro postavili in zaprli svojo obrambno tretjino. Domači so imeli kar precej težav, da so prihajali do priložnosti in tudi v trenutkih z igralcev več niso bili uspešni. Hunter Bishop bi lahko dosegel celo gol z igralcem manj, a je Gračnar njegov strel ubranil. V 18. minuti je bil blizu 2:0 Andrej Hebar, ki pa je iz obrata za las zgrešil.

Tudi v drugem delu, ki je bil po strelih na strani zmajev, so gostje nadzorovali igro. Anže Ropret je preizkusil Gračnarja, v 30. minuti pa so po dvomljivem dogajanju pred golom domači izenačili: najprej so izbili palico iz rok branilca Boštjana Groznika, neposredno po tem pa je Marco Brucker zadel. Nepolnih šest minut pozneje pa so domači povedli, potem ko je Thomas Raffl pred tem naletel na Degona, ta je priletel v ogrado in izgubil čelado, sodniki niso piskali ničesar, najboljši strelec domačih Raffl pa je dosegel gol.

V zadnjem delu so zmaji na vsak način skušali priti do izenačenja. Gregor Koblar je močno streljal, Gračnar pa je bil na mestu. V 47. minuti pa so gostje dosegli gol, ko se je od Koblarja plošček odbil v mrežo, vendar sta ga sodnika na začudenje gostov po ogledu posnetka razveljavila. Tudi nadaljevanje zadnje tretjine je po prineslo ljubljanskem mnenju še nekaj spornih sodniških odločitev, končnih 3:1 pa je dosegel nekdanji ljubljenec Tivolija John Hughes, ko so gostje poskušali še brez vratarja.

V zgoščenem koledarju hokejisti nimajo prav veliko časa za praznike, saj jih naslednja tekma čaka že v nedeljo, v Ljubljano bo na odprto drsališče v središču mesta prišel prvak Bolzano.