Slovenski selektor Boris Denić na začetku priprav ne more računati na vse razpoložljive moči. Udeležbo je moral zaradi težav s palcem na nogi odpovedati levi zunanji igralec velenjskega Gorenja Mitja Nosan, soigralcem pa so se medtem že priključili Vid Kavtičnik, Gorazd Škof, brata Žvižej ter Dragan Gajić, ki pa ne bodo kandidati za omenjeni tekmi in bodo trenirali. Manjkali bodo še rokometaši iz nemške lige (Primož Prošt, Marko Bezjak, Jure Natek in Miladin Kozlina) ter Sebastian Skube, ti se bodo pripravam priključili šele po novem letu.

Vzdušje v ekipi je super

"Skušali se bomo pripraviti na države iz drugih celin, ki imajo specifičen rokomet, z globokimi obrambami in več ali manj lovljenjem po terenu. Nekaj akcij smo že pripravili. Mislim, da bo največ dela na tem, da uigramo akcije, se ulovimo z ekipo. Te tekme nam pridejo prav, da ne gremo v Katar brez odigrane tekme. Veselimo pa se, da je turnir na domačih tleh," je na novinarski konferenci razložil Dean Bombač, o vzdušju pa dodal: "Super je. Tu je vedno tako. Vsak od nas je vesel, da pride nazaj domov, posebej igralci, ki smo po tujini. Veseli smo, da pridemo domov."

Denič želi osvežiti igralce in poskrbeti, da bodo uživali v igri

"Vsi fantje vedo, kaj delamo in kaj hočemo. Čisti novinec bo Miladin Kozlina. Pomembno je, da smo v tekmovalnem ritmu. Nekaterim manjkajo tekme, bili so poškodovani. Določeni igralci ne bodo vključeni, ker so imeli preveč tekem. Najti je treba način, da igralce zadržimo v formi, jih znormaliziramo in tudi osvežimo. Reprezentančna igra je polna ritma, polna teka. Uživati moramo v rokometu, če to hočemo, moramo biti tako tudi pripravljeni," pa pravi selektor Denić.