Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Chelsea - West Ham
1
Za razliko od ostalih najmočnejših lig Angleška v času praznikov ne pozna premora. Vodilno moštvo premier lige bo tako gostilo West Ham in kajpak ciljalo na zmago, saj je na domačem terenu v letošnji sezoni še neporaženo. A varovanci trenerja Joseja Mourinha bodo imeli vse prej kot lahko delo, saj gre njihovim mestnim tekmecem izvrstno. Zasedajo visoko četrto mesto, na zadnjih petih tekmah pa so kar štirikrat zmagali in enkrat remizirali.

Nogomet - Anglija - Premier

Leicester - Tottenham
2
Pri Tottenhamu s trenutnim potekom sezone ne morejo biti pretirano zadovoljni. Ekipa, čigar cilj je igranje v Evropi, je šele na sedmem mestu, a je na zadnjih tekmah nekoliko popravila slab vtis in nanizala tri zaporedne zmage. Danes se ji nasmiha četrta, saj gostuje pri zadnjeuvrščenemu Leicesteru, ki ima vsega dve zmagi, na zadnjih šestih tekmah pa je točko osvojil le enkrat.

Nogomet - Belgija - 1. liga

Anderlecht - Westerlo
1
Anderlecht je v decembru očitno močno popravil igro v obrambi, saj zadetka ni prejel na zadnjih treh tekmah, rezultat tega pa je devet osvojenih točk. Danes bo drugouvrščena ekipa nedotaknjeno mrežo ohranila nekoliko težje, saj ima Westerlo zelo močan napad. A gostje imajo tudi šibko točko in to je luknjičasta obramba, ki je poleg zadnjeuvrščenega Lierseja v letošnji sezoni prejela največ zadetkov.

Košarka - ZDA - NBA

Portland - Philadelphia
1
Čeprav je Philadelphia kar nekoliko presenetljivo dobila zadnji dve tekmi (obe v gosteh), vloga favorita seveda pripada močnemu Portlandu, ki se lahko pohvali z drugim najboljšim izkupičkom v ligi. Presenečenja v NBA so sicer vse prej kot redkost, kar so nenazadnje pred dnevi dokazali tudi sila skromni LA Lakers, ki so premagali vodilni Golden State. Kljub temu tretjo zaporedno zmago najslabšega moštva lige danes ne gre pričakovati.