''Pokljuka je bila slabša, kot smo pričakovali''

"Pokljuka je bila slabša, kot smo pričakovali. Pokopalo nas je slabo streljanje pri vseh tekmovalcih, ki ni bilo tako kot na prejšnjih postajah svetovnega pokala. Ne vem, ali niso zdržali pritiska, ampak dejstvo je, da je bilo streljanje tisto, ki nam ni omogočilo boljših uvrstitev," je dejal Velepec.

S posameznimi dobrimi dosežki je izstopal le Jakov Fak, pa tudi on je bil daleč od želenih stopničk. "Jakov je tekmovalec, ki sodi med najboljšo šesterico na svetu. Ampak za zmago je treba streljati ničlo, morda gre z enim zgrešenim strelom," še pravi Velepec.

Ta bo skušal v 14 dneh do nadaljevanja sezone v nemškem Oberhofu na domačem Rudnem polju, tukaj bo konec tedna tudi državno prvenstvo, popraviti posamezne elemente, da bi slovenski biatlonci popravili sliko z domače tekme. "Po božiču se bomo spet zbrali tukaj in skušali popraviti, kar se da. A pred podobno nalogo smo vsi trenerji. Le redko kdo je zadovoljen, da je naredil vse prav," še pravi Velepec, ki je dal tekmovalcem proste dni le za božič in za novo leto, saj se ekipa že 2. januarja vrača na Pokljuko. Med drugim jih bo testiral konec tedna, ko bo na Rudnem polju še državno prvenstvo.

Z izkupičkom ostalih letos ni zadovoljen

Z izkupičkom ostalih letos ni zadovoljen. Gregorinova je sicer dobro krenila v sezono, nato pa na Pokljuki pokvarila vtis. "Teja je tekmovalka, ki se lahko fokusira na en del sezone, zelo težko je stabilna skozi celo. Morda smo malo premalo intenzivno delali pred sezono in tekaško ni prava. Računali smo, da se bo ujela, žal pa je potem višje uvrstitve zapravila na strelišču."

Pri ostalih je položaj še težji. Klemen Bauer zaostaja v teku in ob zgrešenih strelih je daleč od svetovnega pokala. Podobno velja za Anjo Eržen. "Glede na to, da vem, kako streljata na treningih, sta sposobna priti do točk. Verjetno velja, kar sem prebral v enem od komentarjev, da morata pojesti še precej žgancev, da bosta bolj pogumna na strelišču."

Nadarjena Urška Poje ima vsega 17 let in se še uči. "Vemo, da ima veliko mladincev težave s prehodom med člane. Talentov nimamo na pretek in s temi, ki jih imamo, bomo skušali delati dobro," pravi glavni slovenski trener. Bolj navdušen je nad novincem v biatlonskih vrstah Rokom Tršanom: "Če bi me pred dvema mesecema, ko se nam je pridružil, vprašali ali bo že letos nastopal v svetovnem pokalu, bi rekel, da ne. Strelja boljše, kot smo pričakovali in je dobrodošla okrepitev ekipe. Seveda ga čaka še veliko dela in v teku s puško mora pridobiti še kakšne pol minute."

Konstanta ostaja veteran Janez Marič. Njegov pokljuški nastop je težko ocenljiv, saj zaradi poškodbe ni nastopil pripravljen, "Ni še pravi. Imel je težave z gležnjem, 14 dni se je na treningih le soročno poganjal. Janez je tekmovalec navdiha in če mu gre, mu gre. Podobno kot Klemenu Bauerju."