Priložnost za ekshibicijski met s sredine košarkarskega igrišča je Divac dobil med sinočnjim ogledom kalifornijskega derbija med njegovim nekdanjim moštvom Los Angeles Lakers in gosti iz Oaklanda - Golden State Warriors. Presenetljivo je slavila letos sila povprečna zasedba jezernikov, ki je bojevnike premagala s 115:105.

Divac, ki je svojo kariero leta 2005 končal prav v rumenem dresu ekipe iz Los Angelesa, je rutinsko vrgel brez pretiranega razmišljanja in težav, žoga pa je ob velikem navdušenju polnih tribun priletela naravnost v koš, ne da bi se pri tem dotaknila obroča.

Divcu je takoj po uspešnem metu čestital tudi sloviti filmski zvezdnik Jack Nicholson, ki je v prvi vrsti ob igrišču reden spremljevalec tekem Lakers.

Šestinštiridesetletni as jugoslovanske in potem srbske košarke je za met osvojil nagrado v višini 90.000 ameriških dolarjev. Ves denar bo seveda šel v dobrodelni namen, polovica v sklad, ki ga je Divac ustanovil za pomoč otrokom, ter polovica v sklad moštva LA Lakers, ki pomaga obetavnim talentom.