Predsednik kluba Arturo Villanueva je dejal, da za brazilskega zvezdnika ne bodo veljali drugačni vatli in da bo obravnavan v skladu z enakimi merili, ki veljajo tudi za druge člane kolektiva. Če se Brazilec v enem tednu ne bo prikazal na treningih, bodo prisiljeni ukrepati in Ronaldinhu pokazati vrata.

Štiriintridesetletni član zlate brazilske selekcije, ki se je z najbolj bleščečo lovoriko v svetu nogometa ovenčala na svetovnem prvenstvu leta 2002, ki sta ga gostili Južna Koreja in Japonska, je nekoliko podaljšal dvotedenski premor in dopust, ki si ga je vzel, da bi uredil nekatere zasebne zadeve v ZDA in rodni Braziliji. Štirinajstdnevni premor pa se je že končal in v mehiškem klubu so pričakovali, da se jim bo na treningih in pripravah pridružil tudi Brazilec. Priprave za sezono, ki jo bodo začeli 11. januarja, so v klubu začeli 8. decembra, v tem času so odigrali tudi nekaj prijateljskih tekem, vendar ob odsotnosti Ronaldinha, nekdanjega člana tako velikih klubov, kot so PSG, Barcelona in Milan.

Kritičen je bil tudi športni direktor v klubu Joaquin Beltran: "Če se Ronaldinho prihodnji teden ne bo prikazal, bomo ukrepali. Izpustil je velik del priprav in edino, kar lahko rečem, v zvezi s to zadevo, je, da prav nihče ni nedotakljiv." Ronaldinho je za mehiški klub odigral devet tekem, zabil tri gole in pomagal s podajo pri še enem golu.