Začetek tekme, ki jo je spremljalo kakšnih 3000 ljubiteljev hokeja, največ v tej sezoni v ligi Ebel v Ljubljani, je bil po okusu domačih. Že prvo nevarnejšo akcijo so kronali z zadetkom, ko je bil iz bližine natančen Hunter Bishop. Nato pa so se začele minute težkih preizkušenj za domače moštvo. Sodniki so kar po vrsti pošiljali domače na kazensko klop. Na koncu te serije izključitev je gostom tudi uspelo premagati vratarja Andyja Chioda. Domači so na koncu tretjine zadeli še enkrat - a prepozno, sodniki so si med odmorom ogledali posnetek in ugotovili, da je Bishop zadel kakšno sekundo po izteku igralnega časa in gol ni obveljal.

Tudi nadaljevanje je bilo večkrat pretrgano s kaznimi, vseeno pa sta si obe ekipi priigrali kar nekaj priložnosti. A tako Chiodo kot Nathan Lawson sta bila uspešna. Gledalci so videli tudi pretepaški obračun med Boštjanom Groznikom in Guillaumom Desbiensom. Ko so se strasti pomirile, pa so udarili domači še z zadetkom, Gregor Koblar je bil natančen s strelom pod prečko. Toda niso se prav dolgo veselili vodstva, saj je Dornbirn kmalu spet izenačil. Nato pa je sledil še hladen tuš pred koncem drugega dela, ko so gostje prvič na tekmi povedli, po hudi napaki v obrambi, ko so domači izgubili plošček pred golom, pa je darilo izkoristil še James Arniel in poskrbel za 4:2.

A Jure Sotlar je že v 41. minuti iz druge akcije spravil plošček v mrežo in spet obudil upe na uspeh. Večji del te tretjine so zeleno-beli oblegali vrata Dornbirna in skušali izenačiti. Predvsem Pešut, Koblar in Sotlar so si pripravili nekaj zrelih priložnosti. Toda gola ni bilo, na drugi strani pa je Dornbirn ob številčni prednosti pet minut pred koncem zadel še enkrat in odločil tekmo.

Po dvodnevnem počitku se bo liga Ebel za zmaje nadaljevala pri vodilnem Salzburgu, kjer bodo gostovali v petek.