Prvi del alpske smučarske sezone v svetovnem pokalu je izstrelil na vrh dva junaka. Ženski svet je najbolj navdušila Tina Maze, ki je na enajstih tekmah svetovnega pokala v povprečju na vsaki zbrala skoraj 60 točk (skupaj 656). V moškem delu pa si je pridobil največ simpatij Kjetil Jansrud, Norvežan, ki je vso svojo kariero preživel v senci Aksla Lunda Svindala. Po njegovi poškodbi tik pred začetkom sezone se je Jansrud izstrelil na vrh, potem ko je predvsem z uspehi v hitrih disciplinah šokiral javnost. Trenutno je namreč tako suveren, da se lahko po videnem resno spogleduje z osvojitvijo velikega kristalnega globusa, ki je že tri sezone zapored rezerviran za Marcela Hirscherja.

Avstrijec sicer tudi v tej sezoni funkcionira kot stroj, ki pa se za razliko od preteklih sezon kdaj tudi obrabi. To se je v tej sezoni pred božičem zgodilo dvakrat. Prvič v Severni Ameriki, ko se je pojavil na startu superveleslaloma, na katerem je odstopil. Drugič pa predvčerajšnjim na nočnem spektaklu v Madonni di Campiglio, kjer je v slalomu zasedel sedmo mesto. Takšna razpleta sta bila za avstrijskega zvezdnika nepričakovana. Ob omenjenih spodrsljajih se alpski smučarski svet sprašuje, ali Hirscherja uvrstitve Jansruda vendarle ne obremenjujejo preveč. Glede na to, da se bodo moški v tej sezoni pomerili zgolj še na smuku v Santa Caterini, je jasno, da bo Jansrud koledarsko leto končal kot vodilni v svetovnem pokalu.

V spomladanskih razmerah, ki vladajo po vsej Evropi, se na snegu odlično znajde Felix Neureuther. Nemec je znan, da na mehkejših terenih dosega odlične rezultate, v tej sezoni pa navdušuje predvsem zaradi dejstva, da je zaradi poškodbe izpustil večji del pripravljalnega dela. Ta teden je v Madonni dosegel nov mejnik, saj je z deseto zmago v svetovnem pokalu postal najuspešnejši nemški alpski smučar v zgodovini. Tako po številu zmag kot uvrstitev na zmagovalni oder je prehitel Markusa Wasmeierja, ki mu sicer lahko zavida dve zlati olimpijski kolajni. Z osmo slalomsko zmago pa je Neureuther postal tudi najuspešnejši nemški slalomist, potem ko si je pred zadnjo preizkušnjo delil prvo mesto z Arminom Bittnerjem. Ženske so v Nemčiji po številu zmag precej uspešnejše, saj si Neureuther na večni lestvici z Viktorio Rebensburg in materjo Rosi Mittermaier deli šesto mesto. Katja Seizinger je zbrala 36 zmag, Maria Höfl Riesch 27, Hilde Gerg 20, Martina Ertl 14, Irene Epple pa enajst.

»Da sem najuspešnejši Nemec, mi ne pomeni veliko. Precej bolj sem osredotočen na pot, kako po koncu sezone dvigniti mali kristalni globus za skupnega slalomskega zmagovalca svetovnega pokala,« pravi Felix Neureuther.