Iz Uniorja so sporočili, da ponudba občine Cerklje ne izpolnjuje njihovih pričakovanj. Če občina ne bo ustrezno dopolnila ponudbe, bodo prodajo začasno ustavili, so zagrozili. V Uniorju so pričakovali štiri nezavezujoče ponudbe, prejeli pa so le eno, čeprav so k temu pozvali več kot 30 vlagateljev. Za druge dejavnosti Uniorjevega Turizma (Terme Zreče, Rogla) pa sploh niso prejeli nobene ponudbe. »V slovenskem gospodarskem prostoru je trenutna ponudba za prodajo drugih slovenskih smučišč precejšnja, zato so razmere za prodajo zelo neugodne. Uprava družbe meni, da sedanji čas ni najprimernejši za prodajo in zato ta tudi ne bo zaključena za vsako ceno, ampak pod pogoji, ki ohranjajo interes za vse deležnike,« so poudarili v Uniorju.

Franc Čebulj je dodal, da ostajajo resen kupec, vendar so prepričani, da bi skrben pregled in cenitev pokazala, da je Krvavec vreden še manj, kot znaša njihova ponudba. Poudariti gre, da ima Krvavec nekaj več kot sedem milijonov evrov dolgov, ki bi jih morebitni kupec seveda prevzel nase.

»Prav bi bilo, da se v celotni regiji, ne le v naši občini, vprašamo, kaj smučišče pomeni za naše turistično gospodarstvo in za razvoj cele regije. Prepričan sem, da je občina tista, ki lahko in zmore zagotoviti razvoj smučišča. Imamo širši interes kot kakšen morebitni tuji vlagatelj, ki bi iskal le hiter zaslužek in bi bilo morda čez nekaj let smučišče spet naprodaj. Vsekakor se bo pri tem vprašanju treba širše, regijsko povezovati,« je še dodal Čebulj.