»Na sestanku pri šoštanjskem županu Darku Menihu je direktor ZD Velenje Jože Zupančič zagotovil, da bomo imeli tako v splošnih kot tudi v zobozdravstvenih ambulantah poslej celo večje število zdravnikov v primerjavi z enakim obdobjem lani. Obe dosedanji polovični zaposlitvi za le štiri ure splošnega zdravnika in zobozdravnika so namreč nadomestili s polno zaposlitvijo obeh,« je po sestanku najbolj bistveno informacijo za občane povzela Alenka Verbič, višja svetovalka za družbene dejavnosti na šoštanjski občini.

Skrb in bojazen, da bi se število zdravnikov še zmanjšalo in bi bila kakšna splošna ambulanta v Šoštanju zato tudi manj, je torej odveč. Še več, Jože Zupančič je povedal, da trenutno še poteka postopek popisa pacientov, ki naj bi bil končan po približno dveh mesecih. Ko bodo rezultati znani, bo jasno, ali morda obstaja potreba, da bi delo v splošni ambulanti okrepili s še eno polovično zaposlitvijo zdravnika.

Prav zdaj na šoštanjski zdravstveni postaji posodabljajo telefonijo, s čimer bodo omogočili sodobnejšo in lažjo komunikacijo med pacienti in zaposlenimi. Dela bodo končana predvidoma konec januarja. Že pred petimi leti so v prenovo šoštanjske zdravstvene postaje vložili dobrih sto tisoč evrov in ob prenovi prostorov zgradili tudi dvigalo za funkcionalno ovirane osebe. S tem so zadostili zahtevi pravilnika o neoviranem dostopu gibalno oviranih oseb tudi do ambulant v drugem nadstropju te zdravstvene postaje.