PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Turčija - Pokal

Diyarbakir - Galatasaray
2
Galatasaray prav težke naloge danes ne bi smel imeti. V pokalu se bo namreč pomeril proti nižjeligašu Diyarbakiru, ki povrhu s svojimi predstavami nikakor ne navdušuje. Za turškega velikana iz Carigrada, ki se v prvenstvu bori za naslov, bi vse drugo kot zmaga pomenilo velik neuspeh.

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Cedevita – Krka
1
Krka je na zadnji tekmi prekinila niz porazov v ligi ABA in zlahka ugnala velikega tekmeca Union Olimpijo. Zmaga slovenskih prvakov proti Ljubljančanom pravzaprav niti ni pretirano presenetljiva, saj zmaje v zadnjih letih redno premagujejo. Novomeščane precej težja naloga čaka proti evroligaški Cedeviti, ki je med drugim v letošnji sezoni odvzela skalp tudi slovitemu Maccabiju. Kljub temu da se Zagrebčani v zadnjem času nekoliko mučijo, so proti Krki zagotovo v vlogi favorita.

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Partizan - Szolnoki Olay
1
Za razliko od večnega tekmeca Crvene zvezde Partizanu letos ne gre. Za to gre okriviti zlasti hude finančne težave, v katerih se je znašel klub, ki je v zadnjih letih vselej dosegal izvrstne rezultate v ligi ABA. Trenutno so Beograjčani s šestimi zmagami in sedmimi porazi šele na sedmem mestu, enako število točk pa ima tudi njihov tokratni tekmec Szolnoki. Srečanje utegne biti izenačeno, a bo Partizan zlasti zaradi prednosti domačega parketa in svojih navijačev v rahli prednosti.

Košarka - ZDA - NBA

LA Lakers - Golden State
2
Košarkarji Golden Stata še naprej igrajo izvrstno košarko in tekmece premagujejo kot po tekočem traku, z vsega tremi porazi pa so daleč najboljše moštvo v ligi NBA. Za LA Lakers, ki se tudi v letošnji sezoni mučijo, se zdi nov poraz – že četrti zaporedni – neizbežen.

Košarka - ZDA - NBA

Cleveland - Minnesota
1
Za Cleveland se je glede na igralsko zasedbo pričakovalo, da mu bo šlo nekoliko bolje, saj je v ligi po izkupičku šele na 12. mestu. Statistiko si bo moštvo lahko vsaj za odtenek popravilo že nocoj, ko se bo pomerilo proti Minesotti. Slednja je po odhodu prvega zvezdnika Kevina Lovea (odšel je prav v Cleveland) letos sila oslabljena in je z zgolj petimi zmagami eno najslabših ekip v NBA.