Hokejistom Los Angelesa se je tri minute pred koncem rednega dela stemnilo pred očmi. Potem, ko so že vodili, so najprej dobri dve minuti pred koncem gostje z golom Johnnyja Gaudreaua ujeli priključek za 2:3, nato pa je isti igralec izenačil minuto pred koncem, dosegel pa je tudi prvi gol za Calgary v 19. minuti druge tretjine, ko je zadel za 1:3.

Calgary je v podaljšku zmagal s 4:3, odločilni gol je v peti minuti dodatnega dela prispeval Mark Giordano, gostitelji so se tako morali zadovoljiti zgolj s točko. S to se je zadovoljil tudi Anže Kopitar, ki je za kralje prispeval podajo za vodstvo z 2:0. Poskusil je še s strelom na gol, a ni bil uspešen. Calgary je s tokratno zmago prekinil negativni niz osmih porazov, hkrati pa zabeležil tudi prvo zmago v gosteh po skoraj mesecu dni.

Jonathan Quick v vratih Los Angelesa ni našel recepta, kako ustaviti razpoloženega Gaudreauja, skupaj je sicer pred golovo črto ustavil 24 strelov. Bolj razpoložen je bil v nasprotnih vratih Jonas Hiller, ki je zbral 31 obramb. Gole za kralje so prispevali Trevor Lewis, Marian Gaborik in Jamie McBain.

Po podaljšku se je končala tudi tekma med Anaheim Ducks in San Jose Sharks, s 3:2 so zmagali gostitelji. Na tekmi med Florida Panthers in Pittsburgh Penguins so zmagovalca odločili šele kazenski streli, s 4:3 so slavili v Floridi. Columbus Blue Jackets so v rednem delu visoko z 1:5 izgubili proti Nashville Predators, Vancouver Canucks so s še višjim izkupičkom 7:1 ugnali Arizona Coyotes, Washington Capitals pa so bili z 2:1 boljši od Ottawa Senators.