"Pripravljala sem se na teniški akademiji v Barceloni, kjer sem največ sodelovala prav z Joaquinom, sodelovanje je dobro, tako da lahko razmišljam pozitivno," je v kratki telefonski izjavi tekmovalka iz Kamnice pri Mariboru dejala o sodelovanju z nekdanjim profesionalnim teniškim igralcem.

"Iz Barcelone sem se vrnila v nedeljo, že v torek pa letim naprej v Dubaj, kjer bom imela še nekaj priložnosti za trening na prostem, preden se bom dan pred Silvestrovim odpravila v kitajski Shenzhen, kjer se bo 5. januarja začel moj prvi turnir WTA v novi sezoni. Nato me čakajo še kvalifikacije za turnir WTA v Sydneyju kot generalka za odprto teniško prvenstvo Avstralije. Na turnirju v Shenzhenu in na OP Avstralije bom nastopila kot neposredno uvrščena v glavni žreb," je še dejala Hercogova.

"Na mojih prvih turnirjih v novi sezoni bo z mano odpotoval tudi Joaquin, tako da bodo predstavljali odličen preizkus, kako delujeva med tekmami. Mislim, da sem dobro pripravljena in se veselim prvih nastopov, tudi psihično sem zelo motivirana," je sklenila Mariborčanka, ki je leto končala na 97. mestu na svetovni teniški jakostni lestvici WTA.