Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - Superpokal

Juventus - Napoli (Kdo bo osvojil pokal?)
1

Italijanski superpokal se tokrat za spremembo igra šele decembra in to v Katarju, kar ponuja nekoliko nevsakdanje razmere za oba kluba. Kljub temu je jasno, da je favorit jasen, saj Juventus že nekaj let dominira v Italiji in tudi v dosedanjem sezone je prikazal precej več od Napolija. V serie A sicer Torinčanom nekako parira Roma, ostala moštva pa mu ne sežejo do kolen. Neapeljčani bodo torej potrebovali zelo dober dan, če želijo stari dami speljati lovoriko.

Nogomet - Nemčija - 2. liga

Leipzig - Munchen1860
1

Pri Leipzigu imajo jasen cilj v tej sezoni, saj bo na koncu štelo le napredovanje v prvo ligo. Klub, ki ga sponzorira Red Bull, seveda ne more biti neambiciozen in do sedaj se je Leipzig kar dobro držal pri vrhu lestvice, v zadnjih krogih pa nanizal nekaj slabših izidov in prihaja v nevarno obdobje, ko lahko izgubi stik s konkurenti za prva tri mesta. Če danes rdeči biki zmagajo, bodo spet v krogu šestih ekip od 2. do 7. mesta, ki jih ločita le dve točki, kar bi morala biti dovolj velika motivacija, da dajo vse od sebe proti ranjenim levom iz Münchna, ki jim v tej sezoni nič ne gre po planih - 1860 je v 18 krogih doživel že 10 porazov in zaseda le 16. mesto.

Košarka - ABA liga

MZT Skopje - Crvena zvezda
2

Crvena zvezda dominira v ligi Aba, kjer sploh še ne pozna poraza, ob tem pa navdušuje tudi v evroligi. Ker je v evropskem tekmovanju sedaj premor, bodo lahko Beograjšano osredotočeni le na regionalno tekmovanje, kar še zmanjšuje možnosti njihovih nasprotnikov, da bi jim vzeli skalp. V Skopju nikomur ni lahko zmagati, a CZ ima tokrat preprosto preveč kvalitete na vseh igralnih položajih da bi lahko pričakovali njihov spodrsljaj.

Košarka - ZDA - NBA

Dallas – Atlanta
1

Dallas je pred dnevi iz Bostona z menjavo igralcev pripeljal odličnega organizatorja igre Rajona Ronda, kar ga v očeh strokovnjakov postavlja še višje in med najožje favorite sezone. Ker je v zahodni konferenci velika gneča pri vrhu in bo izhodišče pred končnico zelo pomembno, prostora za poraze ni prav veliko, predvsem ne v domači dvorani. Atlanta je sicer pozitivno presenečenje sezone in spada med boljše ekipe na vzhodu, kar bo dovolj dober razlog, da se je Maverics lotijo zavzeto in poskrbijo, da zmaga ostane doma.