Norvežanke so pred tem slavile na sklepnih turnirjih na Nizozemskem leta 1998, na Madžarskem leta 2004, na Švedskem leta 2006, v Makedoniji leta 2008 ter na Danskem in Norveškem leta 2010, po zmagoslavju na letošnjem turnirju stare celine pa so si zagotovile neposreden nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo med 5. in 20. decembrom prihodnje leto na Danskem, medtem ko se bo Španija v dodatnih kvalifikacijah pomerila s Slovaško.

V dodatnih kvalifikacijah bo nastopila tudi Slovenija, pred njo sta tekmi s Francijo, drugi pari pa so: Nemčija - Rusija, Srbija - Romunija, Nizozemska - Češka, Ukrajina - Poljska, Črna gora - Islandija, Avstrija - Madžarska in Hrvaška - Švedska. Prve tekme bodo 6. ali 7. junija, povratne pa 13. ali 14. junija prihodnje leto.

Norvežanke so na današnji finalni tekmi v dvorani Laszlo Papp v Budimpešti odpor Špank zlomile šele v drugem polčasu. Najbolj učinkoviti igralki skandinavske ekipe sta bili Linn-Kristin Riegelhuth Koren z desetimi in Nora Mörk s sedmimi goli, izkazala pa se je tudi vratarka Silje Margaretha Solberg s 15 obrambami. V španski ekipi je bila strelsko najbolj razpoložena Nerea Pena z desetimi zadetki.