Gregorinova je imela tokrat neznansko srečo, da na tekmi s skupinskim startom točke dobijo prav vse tekmovalke in kljub katastrofalnemu streljanju, na zadnjem postanku je zgrešila štirikrat, skupaj pa kar šestkrat, je na koncu zasedla 27. mesto, a le zato, ker je nastopilo tako malo tekmovalk, vseeno osvojila 14 novih točk za svetovni pokal.

Izkušena slovenska reprezentantka je začela dobro, s strelsko ničlo, nato zgrešila po enkrat leže in stoje ter bila v sredini nastopajočih, na koncu pa je prav na domači Pokljuki pokazala enega najslabših streljanj v karieri in močno nazadovala. "To se zgodi le enkrat v sezoni, ali pa še to ne. Na žalost se je to pripetilo prav tukaj na Rudnem polju, saj sem želela pred domačim občinstvom pustiti boljši vtis. Če bi vedela, kaj se je zgodilo, bi povedala, a očitno sem v preveliki želji po ničli popokala vse naokrog in zadela povsod, le tam ne, kjer bi morala," je po tekmi povedala 34-letna dobitnica olimpijske medalje z zadnjih iger v Sočiju in dodala, da se ne spomni, kaj nazadnje je tako slabo streljala.

Tekmo je v velikem slogu dobila Mäkäräinenova, ki je po zadnjem streljanju za vodilno Bescondovo zaostajala še 18 sekund, v končnici pa prehitela vse tri tekmice pred sabo in po lanskem slavju na zasledovanju drugič stopila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra na slovenski postaji svetovnega pokala.

"Zjutraj sem bila malo utrujena, vendar sem mislila, da so utrujena tudi ostala dekleta. Na strelišču sem dvakrat zgrešila, a vedela, da lahko opravim bolje. Napeto je bilo na koncu, ko sem mislila, da sem šla v zadnji krog kot tretja, a so mi iz ekipe sporočili, da je 18 sekund spredaj še ena tekmovalka. Nato sem dala vse od sebe," je povedala vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala, ki je lani na tovrstni dirki na Pokljuki osvojila drugo mesto, letos pa še enkrat potrdila, da ji v smučini ni para. Enaintridesetletna Finka je dosegla že četrto zmago v karieri in v skupnem seštevku močno povečala prednost pred Belorusinjo Darjo Domračevo, ki je tokrat v tretjem krogu padla, polomila orožje in odstopila.