Poleg Mazejeve sta bili na starti še dve Slovenki, ki sta obe osvojili nekaj točk. Ilka Štuhec je bila 27. (+3,00), Vanja Brodnik pa 29. (+3,47).

Včerajšnja zmagovalka smuka Lindsey Vonn, ki se je po poškodbi in daljši odsotnosti vrnila v odlični formi, je bila tudi danes ena od glavnih favoritinj za najvišja mesta, a je na težki progi, ki je številnim tekmovalkam povzročala preglavice, storila napako in padla ter odstopila.

Tina Maze je pred nadaljevanjem svetovnega pokala še vedno prepričljivo vodilna v skupnem seštevku pokala. Ima 249 točk prednosti pred Fenningerjevo, Vonnova na tretjem mestu pa zaostaja za 344 točk. Črnjanka je tretja v superveleslalomskem seštevku, za vodilno Švicarko Laro Gut, tokrat četrto, ima 30 točk zaostanka ter le dve za Görglovo.

Super zadovoljna z lepim nastopom

"Zelo dober dan, sem super zadovoljna z današnjim izidom. Takoj po tekmi se počutim prazno in občutljivo, moja občutja precej nihajo. Toda naredila sem največ, kar sem mogla, in sem zadovoljna. V zgornjem delu sem imela pol sekunde zaostanka, na tem mehkem snegu v tem delu ne najdem pravih občutkov, tako kot jih nisem že v soboto na smuku," je povedala Mazejeva.

"Na startu mi je ušla palica iz prostora zanje. Drselo mi je in se nisem mogla dobro odriniti. Toda smučala sem dobro in dosegla lep rezultat. Že ves teden si pravim, še ta teden zdrži, da se potem v premoru napolnim. Sem iztisnila vse iz sebe, kar je šlo. Sedaj me čaka malo počitka. Glede na to, koliko energije sem imela danes in včeraj, ko sem bila s povprečnim smučanjem osma, je dober vikend za mano. Tudi danes sem si želela zmage, smučala sem bolje kot dan prej. Bilo je tesno, razgibano in za mano je lep nastop," je dodala Mazejeva, ki bo božične praznike preživela v krogu svoje družine in prijateljev.