Kopitar je namreč podal pri zadetkih Jeffa Carterja za 1:0, Mariana Gaborika za 2:2 in Aleca Martineza za 3:2, kar pomeni, da je na zadnjih dveh tekmah zbral kar osem točk.

"Bilo je vrhunsko, ko smo prišli v dvorano, saj smo takoj začeli s hitro igro. Naš trener Darryl Sutter je res dober motivator, sicer smo zmeraj kazali veliko talenta in potenciala, a trener iz nas resnično izvabi tisto najboljše, zna pritisniti na prave gumbe. Točno to, večino časa pritiska na prave gumbe," je po tekmi dejal Kopitar, ki je z dobro predstavo na ledu polepšal obletnico trenerju. Sutter je namreč na klopi kraljev natančno tri leta.

Slovenski reprezentant je postal prvi igralec kraljev po Michalu Handzušu iz leta 2010, ki je na zaporednih tekmah dosegel najmanj tri točke.

"Dobro smo narekovali tempo, krenili od začetka na vso moč. Lahko bi se tekma tudi prelomila in bi bil izid v korist tekmecev po tistih hitrih dveh golih, a držali smo skupaj in uspelo nam je z igralcem več na ledu. Prav tako menim, da smo se dobro odrezali, ko smo imeli na ledu igralca manj in takšen pristop k tekmi zadostuje za zmage," je še povedal Hrušičan.

Na sporedu je bilo še enajst tekem, tri od teh so se končale po podaljšku. San Jose Sharks so s 3:2 premagali St. Louis Blues, z enakim izidom so Vancouver Canucks ugnali Calgary Flames, Minnesota Wild pa so s 5:6 izgubili proti Nashville Predators. Na dveh tekmah ni zadoščal niti podaljšek, odločali so kazenski streli. Carolina Hurricanes so z 2:3 izgubili proti New York Rangers, z enakim izidom so Columbus Blue Jackets premagali Chicago Blackhawks.

Na ostalih tekmah je bil zmagovalec znan po rednem delu. Buffalo Sabres so morali z 1:5 priznati premoč Colorado Avalanche, Montreal Canadiens so s 4:1 premagali Ottawa Senators, Pittsburgh Penguins so bili s 3:1 boljši od Florida Panthers, Toronto Maple Leafs so s 4:7 izgubili proti Philadelphia Flyers, New York Islanders so s 3:1 premagali Tampa Bay Lightning, New Jersey Devils pa so proti Washington Capitals klonili z 0:4.