Nejc Dežman je osvojil 13. mesto (255,7), Robert Kranjec 16. (248,7), Matjaž Pungertar pa 29. (226,4). Jurij Tepeš je bil prekratek za drugo serijo.

Finalna serija je danes postregla s pravo dramo, sploh pri vrhu, posebno zato, ker so bile razlike v točkah med tekmovalci po prvi seriji majhne. Damjan, ki je bil po prvi seriji peti, je v drugo opravil z odliko in s skokom 135 metrov prevzel vodstvo. Nato pa se je favoritom za zmago začelo lomiti. Tudi Prevc je v drugo skočil slabše in se na koncu moral zadovoljiti s petim mestom.

Vodilni po prvi seriji Hayböck je za las ujel stopničke in si jih razdelil z Damjanom, majhne zaostanke pri vrhu pa je izkoristil še tretji iz prve serije Koudelka, ki se je povzpel na drugo stopničko. Mirne živce je ohranil še Freitag in se s četrtega mesta povzpel do četrte zmage v karieri. Damjan je tokrat osvojil stopničke sedmič, doslej je enkrat zmagal, bil dvakrat drugi in štirikrat tretji.

Damjan je uspeh napovedal že z zmago na petkovih kvalifikacijah. "Vedno je lepo stati na zmagovalnem odru. To so super občutki. Ob nastopu Michaela Hayböcka sem bil nestrpen in prepričan, da bom končal na četrtem mestu, a se je na koncu izkazalo, da sta bila moja skoka dovolj za tretje mesto. Veter sem tokrat povsem odmislil in sem se osredotočil le na nastop, kar se je izkazalo za pravilno odločitev," je po tekmi razmišljal Damjan.

Slovenci so tako po 17 letih znova stopili na stopničke v Engelbergu, saj je bil leta 1997 tu Primož Peterka na drugem mestu. Zadovoljen je bil tudi trener Goran Janus. "Čestitke Jerneju za stopničke. Tekma je bila napeta do konca. Vedeli smo, da so bile v ospredju zelo majhne razlike. Vesel sem, da je Jerneju uspela uvrstitev na stopničke. Blizu jim je bil tudi Peter. Čestitam tudi ostalim skakalcem, ki so prišli do točk," je o razpletu tekme dajal glavni trener Goran Janus ter nekaj besed spregovoril tudi o tem, kaj še preostalim našim manjka za preskok med najboljše: "Moramo biti potrpežljivi. Težko je kar na enkrat odskočiti tako daleč. V miru se moramo pripravljati, že jutri nas čaka nova tekma."

V nedeljo bo v Engelbergu na sporedu še ena posamična preizkušnja na veliki skakalnici.