Popravila vtis iz zasledovanja

Gregorinova je pred nabito polnimi tribunami na Rudnem polju, gledalce je zanesljivo privabila tudi zimska idila in lepo vreme, uspešno popravila vtis iz zasledovanja. Štiriintridesetletna dobitnica olimpijskega brona z letošnjih olimpijskih iger v Sočiju je v napeti tekmi zgrešila trikrat, res nepotrebna pa je bila napaka pri zadnjem strelu v ležečem položaju, a napake na strelišču je uspela nadomestiti v smučini.

"Z današnjo dirko moram biti zadovoljna. Forma je kakršna je in iz tega sem izvlekla svoj maksimum. Bolj sem zadovoljna z današnjo tekmo kot sprintom, malo pa sem bila jezna sama nase po tistem zgrešenem strelu leže. Ta me je potisnil nazaj v ozadje, nato sem sicer zgrešila še dvakrat, a nastop je bil soliden," je dejala 34-letna Gregorinova, ki pravi, da si je nekaj energije prihranila še za nedeljski skupinski start. "Saj drugače pred to domačo publiko sploh ne gre."

Na vrhu za zanimivo dirko poskrbela Soukalova

Na vrhu je za zanimivo dirko poskrbela zmagovalka sprinta Čehinja Gabriela Soukalova, ki že po prvem streljanju s tremi kazenskimi krogi tekmicam omogočila boj za prvo mesto. Sama je močno zaostala in bila na koncu 20.

Domračeva se je takoj prebila v ospredje in ni popuščala vse do konca, na zadnjem streljanju si je po veliki prednosti lahko privoščila tudi napako in ubranila prvo mesto. Mäkäräinenova je bila do zadnjega kroga s Semerenkovo v boju za drugo mesto, ker pa je Ukrajinka v nekaj slabši strelski formi, se je v boj za najnižjo stopničko vmešala tudi Italijanka Dorothea Wierer, druga na sprintu, a je imela v finišu Ukrajinka več moči.

"Letos sem kar nekajkrat nastopila slabše kot znam. Vesela sem, da sem danes naredila ta korak naprej, a se moram zahvaliti tudi tehnikom za dobro pripravljene smuči," je po drugi zmagi letos, skupaj pa že 21. v karieri, povedala 28-letna Belorusinja. Slednja je razkrila, da ima v tem trenutku kar nekaj težav zaradi pomanjkanja snega v domovini, zato v njeni ekipi že iščejo prizorišče, kjer se bodo lahko pripravili na januarsko nadaljevanje tekmovanj. V nedeljo bo Domračeva na Pokljuki skušala ubraniti še marčevsko zmago, ko je bila na Rudnem polju najboljša na tekmi s skupinskim startom.

Junakinja dneva je bila bržkone Mäkarainenova

Junakinja dneva je bila bržkone Finka Mäkarainenova, po sprintu šele 15., na koncu pa ji je do zmage zmanjkalo le 10 sekund. "Zjutraj sem si skušala dopovedati, da sem imela v četrtek le slab dan in da lahko dobro ustrelim. Skušala sem biti samozavestna in vesela sem, da je dober izid prišel tako kmalu," je povedala vodilna tekmovalka v svetovnem pokalu, ki je spet dosegla daleč najboljši čas v smučini.

Danes ob 13.30 se bo začela še moška zasledovalna tekma, na kateri bo slovenske barve branil Jakov Fak.