V enakem obdobju se ni bistveno spremenila cena zlata. Kupci so morali za unčo konec tedna odšteti okoli 1200 dolarjev, medtem ko se je v zadnjih dveh tednih cena srebra znižala za 3,5 odstotka na 15,85 dolarja. Močan padec je zabeležila cena nafte. Sodček zahodnoteksaške surove nafte se je v desetih dneh pocenil za neverjetnih 17 odstotkov na vsega 55,22 dolarja.

Močan padec nafte je glavni povod za rusko dramo, ki se je začela v začetku preteklega tedna. V ponedeljek je ruski rubelj ob skrbeh, da bo imel padec cen nafte občuten vpliv na ruski BDP, začel vidneje izgubljati vrednost. Zato je ruska centralna banka v torek zjutraj posegla po glavnem orožju v boju proti padcu vrednosti valute. Dvig obrestnih mer z 10,5 na 17 odstotkov je bil kratkoročen obliž, saj je rubelj proti dolarju zgolj za nekaj ur pridobil 10 odstotkov, nato pa ponovno popustil in izgubil kar 33 odstotkov. Sredi torkovega popoldneva so se nato strasti nekoliko umirile in vrednost rublja se je do sredinega jutra že spustila pod ponedeljkov tečaj. Ruska centralna banka je v odgovor na veliko volatilnost vrednosti lokalne valute odgovorila z obljubo, da bo, če bo treba, obrestno mero ponovno dvignila. Kljub stabilizaciji cene rublja skrbi glede Rusije ostajajo, saj bo imelo kar nekaj večjih ruskih energetskih podjetij najverjetneje velike težave pri odplačevanju svojega dolga. Na udaru pa je tudi obilica bank, pri katerih so ta energetska podjetja iskala vire zadolževanja, saj so sedaj v resni nevarnosti, da dolgovi ne bodo poplačani.

Za ponoven dvig ameriških indeksov sredi tedna je poskrbelo poročilo ameriškega odbora za operacije na odprtem trgu (FOMC), iz katerega je bilo mogoče razbrati, da FED pričakuje dvig gospodarske rasti tako v letu 2014 kot tudi v letu 2015 ter padec stopnje brezposelnosti. FED prav tako pričakuje dodaten padec inflacije, vendar naj bi po njihovih načrtih padec kmalu zamenjala rast inflacije, ki bo to dvignila nazaj k načrtovani dvoodstotni ravni. Zadnji potisk delniškim indeksom na poti navzgor pa je bil podatek, da FED ne bo dvignil obrestnih mer vsaj do aprila 2015. Trg je novice pograbil z obema rokama in dvignil trge pred koncem zadnjega letošnjega četrtletja.