V tokratnem, že 15. Zaposlitvenem izzivu, projektu spodbujanja zaposlovanja brezposelnih in iskalcev zaposlitve, je podjetje Količevo Karton na delovno mesto skrbnika procesa skladiščenja zaposlilo inženirja elektrotehnike Aleksandra Jovića, ki je najbolje rešil problemsko nalogo podjetja in pokazal največ znanja s področja procesov skladiščenja tehničnega materiala. Zmagovalca sta razglasila dr. Anja Kopač Mrak, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ter Branko Rožič, direktor podjetja Količevo Karton.

Količevo Karton je del avstrijske skupine Mayr Melnhof Karton Gmbh, ki je največji proizvajalec premaznih kartonov iz vračljivega papirja ter svežih vlaken v svetovnem merilu. Podjetje se ponaša s skoraj stoletno tradicijo proizvodnje kartona in spada med najuspešnejša predelovalna podjetja v Sloveniji, saj že vrsto let dosega odlične poslovne rezultate. V Zaposlitvenem izzivu so se odločili zaposliti skrbnika procesa skladiščenja. Postopek izbora in testiranja brezposelnih ter drugih iskalcev zaposlitve je izvedla območna služba zavoda Ljubljana, kjer so o projektu in prostem delovnem mestu v omenjenem podjetju obvestili 154 kandidatov, na uvodno predstavitev projekta Zaposlitveni izziv pa povabili 26 ustreznih in motiviranih iskalcev zaposlitve. Z 19 kandidati je zavod po razgovorih in pregledu življenjepisov opravil ustrezne psihološke teste osebnostnih lastnosti, interesov in sposobnosti.

V ožji izbor se je uvrstilo 15 kandidatov, ki so se 8. decembra na sedežu podjetja udeležili dneva odprtih vrat v podjetju Količevo Karton, kjer so zainteresiranim kandidatom predstavili podjetje in jih seznanili s problemsko nalogo. Vseh 15 kandidatov se je na koncu tudi odločilo, da se preizkusijo v njenem reševanju. Podjetje je na nadaljnje razgovore povabilo osem kandidatov, čeprav je tokrat zaposlitev dobil le Jović, pa bodo po besedah Rožiča ob prihodnjem zaposlovanju v ožji izbor uvrstili tudi druge finaliste Zaposlitvenega izziva. slo