Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Manchester City - Crystal Palace
1

City je v odlični formi in niza zmage, po nekaj spodrsljajih Chelseaja pa za vodilno ekipo prvenstva zaostaja le še tri točke. To bo varovancem Manuela Pellegrinija dalo še dodaten zagon, da iz sebe iztisnejo čim več moči in v nabitem decembrskem sporedu zberejo čim več točk. Crytal Palace je trenutno v precej slabši formi, vse bolj pa je obsojen na boj za obstanek in na Etihadu ga v lovu na kakšno točko čaka misija nemogoče.

Nogomet - Klubsko SP

Real Madrid - San Lorenzo
1

Real je nanizal že 21 zaporednih zmag. Jasno je, da so v Madridu lačni nove lovorike, zato bo Ancelotti danes v igro poslal najboljšo zasedbo, ki bo najbrž 90 minut z vseh strani oblegala vrata Argentincev. Glede na trenutno formo in zadnje rezultate ne bi smelo biti niti najmanjšega dvoma o današnjem zmagovalcu, San Lorenzo pa se je v polfinalu mučil že z novozelandskim klubom, kaj bo šele proti trenutno najboljšemu na svetu.

Nogomet - Nizozemska - 1.liga

PSV - G.A. Eagles
1

PSV je v sredo dobil lepotico kroga in s 4:3 premagal Feyenoord ter boj za prvaka bolj ali manj skrčil le na dve moštvi (še Ajax, pred katerim ima 4 točke prednosti), hkrati pa obdržal 100-odstotni izkupiček na svojem stadionu, kjer je v osmih tekmah osemkrat zmagal. Težko si je predstavljati, da se serija danes ne bi nadaljevala, ko v goste prihaja GA Eagles, šele 15. ekipa prvenstva, ki je na zadnjih šestih tekmah osvojila le 5 točk.

Košarka - ABA liga

Krka - Union Olimpija
2

Slovenski derbi je vselej zanimiv in v zadnjih letih je skoraj vselej nepredvidljiv. Pogosto je zmagovala ekipa, ki je bila sicer v slabši formi, v finalu DP pa je Krka že nekaj let boljša od Olimpije. A prej ali slej se bo prevlada Dolenjcev končala, najverjetneje že letos, kajti tokrat ima Olimpija vsaj na začetku sezone ponovno opazno kvalitetnejšo ekipo, ki tudi na parketu deluje bolje, ker pa so tokrat v Ljubljani skoraj sami (mladi) Slovenci, v začetku leta 2015 ne gre pričakovati odhodov nosilcev igre, kot je bil primer v zadnjih letih, kar je bila ob koncu sezone voda na mlin Krke. Trenutno Olimpija igra v precej boljši formi in čeprav bodo Novomeščani, ki so izgubili zadnjih 6 tekem v ligi Aba, dali od sebe vseh 100%, da ponovno premagajo “prestolničarje“, jim tokrat verjetno to ne bo pomagalo, ker imajo prekratko klop in premalo kvalitete, od velike želje po zmagi v Novem mestu pa prekipevajo tudi v taboru nasprotnika, ki nima več podcenjujočega odnosa kot v preteklih letih, ki ga je stal marsikaterega naslova prvaka. Če Olimpiji danes ponovno ne uspe premagati Krke, bo potrebno vodilne v klubu povprašati po zdravju (in (ne)znanju trenerja).