Ker sta bili letalski vozovnici rezervirani na imeni Jordan Axani in Elizabeth Gallagher, je moral Jordan najti nekoga z istim imenom in istim državljanstvom – kanadskim. Denarja za vozovnici namreč ni mogel dobiti nazaj, zato je prek storitve Reddit poiskal drugo Elizabeth.

»Vzemi mene!«

V začetku novembra je objavil ponudbo za brezplačno potovanje okoli sveta, njegova ponudba pa se je z oznako #ElizabethGallagher delila prek spletnih družbenih omrežij. Ko je ponudbo videla Elizabeth Quinn Gallagher iz Nove Škotske, je prek twitterja nemudoma objavila fotografijo svojega potnega lista in zraven zapisala: »Vzemi mene!«

Jordan se je na koncu res odločil zanjo, čeprav naj bi bila odločitev zelo težka. V sklopu iskalne kampanje je namreč naletel na ogromno žalostnih zgodb žensk, ki bi jih z veseljem vzel s seboj, saj bi si zaslužile lepo potovanje. Zato je sprožil novo akcijo A Ticket Forward, v sklopu katere bi dobile brezplačne vozovnice za pot okoli sveta.

Ne pričakuje ljubezni

Axani sicer poudarja, da na nikogar ne pritiska in da od Gallagherjeve ne pričakuje ničesar v zameno, zlasti ne, da bo zacelila njegovo zlomljeno srce. »Ne iščem ničesar, ne romance ne prijateljstva, kakor tudi ne selfijev sredi božičnega sejma v Pragi,« je bil jasen. Se pa ne bo branil kakšnega stotaka. »Če se ti zdi, da bi lahko prispevala kakšen bankovec, je to samo pozitivno. Vendarle pa pričakujem le, da uživaš na potovanju in si srečna,« je zaključil.

Axani in Gallagherjeva bosta v nedeljo iz New Yorka odpotovala v Milano, nato pa sledijo Praga, Pariz, Bangkok in New Delhi. Potovanje bosta zaključila v Torontu.