Ob Kopitarju, ki je zadel za 2:3, so za losangeleške kralje zadeli še Marian Gaborik, ki je prispeval dva zadetka, Jeff Carter (ki je imel tri podaje), Jake Muzzin in Dwight King. Tekmo so sicer precej bolje začeli gosti, ki so povedli s 3:0 in vodili še ob koncu druge tretjine s 4:3. Zadnji del igre pa je povsem pripadel domačim, ki so dosegli tri gole in tekmo odločili v svoj prid. To je bila šele druga zmaga na zadnjih sedmih tekmah za branilce naslova, St. Louis pa je prekinil niz petih zaporednih zmag.

"Nekatera moštva bi se pri zaostanku z 0:3 bržkone predala. Toda to ne velja za našo ekipo. Premoremo igralce s pravim karakterjem. Imamo fante, ki skrbijo drug za drugega in igrajo drug za drugega," je po tekmi za ameriške medije povedal Kopitar in se ozrl na samo igro.

"Kar naenkrat smo začeli dobro igrati in držati plošček v naši posesti. Posledično se zgodijo dobre stvari. Mislim, da smo dobro igrali v nevtralni in obrambni tretjini in ko dobiš priložnost precej več igrati v napadalni coni, je to precej bolj zabavno kot igranje v obrambni," je še povedal Kopitar, ki upa, da je ta tekma znamenje boljših časov za kralje: "Danes smo igrali dobro, ampak tako moramo tudi v prihodnje. Vztrajati moramo pri elementih, ki nas delajo uspešne." Naslednjo tekmo bodo Kopitar in druščina igrali v noči na nedeljo, ko bodo gostili Arizono.

Na drugih tekmah je najboljša ekipa lige Anaheim z 2:1 slavila v Montrealu, tekmo je odločil Matt Beleskey sredi zadnje tretjine, Pittsburgh, drugo najboljše moštvo lige, je po podaljšku z zadetkom Blaka Comeauja zmagal v Coloradu z 1:0, Washington pa v Columbusu prav tako po podaljšku s 5:4. Mož odločitve je bil Eric Fehr.

Philadelphia je po kazenskih strelih izgubila proti Floridi z 1:2, odločilni kazenski strel je izvedel Dave Bolland, Carolina je premagala Toronto s 4:1, Justin Faulk je prispeval gol in podajo, San Jose pa Edmonton s 4:3. Matt Tennyson in Barclay Goodrow sta v zadnji tretjini priborila zmago San Joseju.