V zvezi z novimi pravili za energijsko učinkovitost je Electrolux predstavil svojo linijo top sesalnikov, ocenjenih z A: UltraOne Green in UltraFlex imata namreč oceno AAA, skupaj z novim UltraOne Quattro, ki ima oznako AAAA, pa izbrana trojica tvori linijo Eco Force. To pomeni izboljšanje učinkovitosti in zmanjšanje energijske porabe, vendar brez sprememb na račun funkcij ali lastnosti sesalnikov. Gre za enega od korakov skupine Electrolux h globalnemu znižanju ogljikovega dioksida za polovico do leta 2020 - glede na rezultate iz leta 2005.

Večja učinkovitost in manjša poraba energije

»Kot vodilni na področju trajnostnega razvoja in inovacij smo izredno ponosni na novi UltraOne Quattro,« je povedala Lidija Škof, produktna vodja za sesalnike in male aparate v Sloveniji. »Electrolux UltraOne Quattro ima celo boljšo učinkovitost pobiranja prahu kot sesalniki z višjo močjo delovanja – tako na trdih tleh z razpokami kot na preprogah – vendar z očitno nižjo porabo energije. Vemo, da kupci potrebujejo pomoč pri izbiri najbolj trajnostnih izdelkov, zato je Electrolux proaktivno sodeloval pri sprejetju pravil za energijsko učinkovitost za sesalnike. Sedaj je čas za naslednji korak, kjer bomo pokazali, da je možno drastično zmanjšati porabo energije pri sesalnikih brez izgube učinkovitosti.«

Dejstva o sesalniku UltraOne Quattro

Motor z nizko porabo energije, ki je izredno učinkovit, skupaj z rezultati za pobiranje prahu uvršča sesalnik UltraOne Quattro v razred energijske učinkovitosti A. Nova generacija posebne motorizirane krtače AeroPro™ Paragon za preproge z vrtečo ščetko prinaša najbolje ocenjen rezultat za pobiranje prahu na preprogi. Popolnoma nova krtača AeroPro Parketto Pro je krtača, posebej zasnova za doseganje najboljših ocen pobiranja prahu na trdih tleh z razpokami. Skrivnost je v zatesnjenih ščetkah okoli robov nastavka. UltraOne Quattro je zatesnjen sesalnik, opremljen s posebej razvito vrečko s-bag Ultra Long Performance in s filtrom Allergy Plus, oba pa zagotavlja najvišjo možno oceno za najmanjši izpust prahu.