Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Mainz - Bayern
2

Bayern v Nemčiji še naprej melje vse pred seboj in ostaja pri le treh prejetih zadetkih v 16 krogih, medtem ko jih sam povprečno dosega skoraj 3 na tekmo. Dvoma o zimskem prvaku ni že dolgo, a Bavarci bodo tudi zadnjo tekmo pred zimskim premorom gotovo odigrali motivirani in Mainz ima le skromne možnosti, da ostane nepremagan, saj je v dokaj slabi formi – na zadnjih 12 tekmah je zmagal le enkrat.

Nogomet - Portugalska - 1.liga

Porto - Setubal
1

Porto ima kar solidno sezono, saj se je v ligi prvakov dokaj zlahka prebil v osmino finala, v državnem prvenstvu pa je ravno v zadnjem krogu utrpel boleč udarec, ko je doma z 0:2 izgubil proti Benfici in zaostanek za vodilnim klubom iz Lizbone se je povečal na 6 točk. Prostora za spodrsljaje ne več, jezne navijače pa je najbolje pomiriti s prepričljivo zmago. Setubal tu prihaja kot naročen.

Biatlon - Pokljuka - Šprint (M)

Fak - Shipulin
1

Na dosedanjih dveh sprintih je bil Fak 3. v Östersundu in 5. v Hochfilznu, medtem ko je Šipulin obakrat zaostal za njim okoli 20 sekund, bil je 6. in 11. Glede na to, da je Pokljuka Fakov domač teren in da bo tu najbolj motiviran od vseh tekmovalcev, lahko pričakujemo, da bo napadal zmago. Če ga prevelika želja po uspehu ne bo pognala v napake na strelišču, bi moral biti vsaj blizu zmagovalnega odra, kjer pa Šapulina verjetno ne bo. Na sprintu sicer lahko odloča že vsak zgrešen strel, zato gre delno za loterijo, a prednost pred tekmo je gotovo na strani Hrvata s slovenskim potnim listom.

Košarka – ZDA – NBA

Cleveland – Brooklyn
1

Cleveland se po poletni prevetritvi vrst še išče in njihove predstave precej nihajo od dobrih do katastrofalnih. Nazadnje so kavalirji povsem pogoreli v sredo, ko jih je na njihovem terenu s 127:98 ponižala Atlanta, ki je imela izjemen strelski večer in ob več kot 60-odstotnem metu iz igre zadela tudi 16 trojk. A kljub temu Cleveland z izkupičkom 14-10 drži stik z najboljšo četverico na vzhodu, s katero se bo do konca sezone boril za čim boljše izhodišče pred končnico, kar pa je precej drugačen položaj od tistega, v katerem je Brooklyn. Nets se bodo morali po slabem začetku sezone še kako potruditi, če želijo ujeti osmo mesto vzhodne konference, saj imajo trenutno precej več porazov kot zmag (10-14) in delujejo vse prej kot zastrašujoče. Na zadnjih sedmih tekmah je Brooklyn zmagal le dvakrat, med drugim pa doma izgubil s Clevelandom prepričljivo z 88:110.