Bahamska riviera

Bahamska riviera se bo lahko pohvalila s štirimi luksuznimi hoteli, 18.500 kvadratnimi metri prostora za organizacijo konvencij, dvorano z 2000 sedeži, golf igriščem z 18 luknjami, 30 restavracijami in bari, 14 bazeni in 9000 kvadratnih metrov velikem kazinojem. Gradnja Baha Marja stane vrtoglavih 3,5 milijarde dolarjev in bo največji luksuzni počitniški kraj v Karibih.

Baha Mar, ki se razteza ob slavni Nassauski plaži Cable Beach bo svoja vrata za javnost odprl spomladi prihodnje leto. Na otvoritvi bosta za glasbo poskrbela Jamie King in Emilio Estefan.

Mons, Belgija

V Monsu živi le 93.072 ljudi, a prihodnje leto v evropski prestolnici kulture pričakujejo vsaj dva milijona obiskovalcev. V načrtu imajo več kot 1000 kulturnih in umetniških prireditev. Med najbolj pričakovanimi so nova razstava del Van Gogha, trije multidisciplinarni umetniški festivali, številne javne instalacije in zabave.

V Monsu bodo aprila odprli kar pet novih muzejev, med drugim tudi umetniško knjižnico.

Poslovno središče Los Angelesa

Pred desetimi leti je bilo težko najti kaj živega v poslovnem središču Los Angelesa, ko so se ugasnile luči v pisarnah. A v preteklih petih letih se je marsikaj spremenilo. V središču je svoja vrata odprlo več kot 500 trgovin, restavracij, barov in nočnih klubov.

Precej priljubljen je tudi hotel Ace in trgovina Acne Studios. Poleg tega so v centru zgradili 3 milijarde vreden športni in zabavni kompleks L.A. Live, ki je v središče prinesel novo energijo. Še dodaten bonus pa bo galerija, v kateri bodo razstavljena dela Jeffa Koonsa, Roya Lichtensteina in Cindy Sherman.

Ferski otroki

Ferski otoki še niso doživeli svojih pet minut, a leta 2015 se jim obeta možnost, da ljudem pokažejo, kje se skrivajo. Med Norveško in Islandijo bo to ena izmed dveh držav na svetu, kjer bo 20. marca 2015 viden popoln sončni mrk.

Več turističnih agencij že načrtuje potovanja in križarjenja na pravljične otoke. Čeprav bo sončni mrk trajal samo dve minuti in 47 sekund, Evropa podobnega dogodka ne bo videla vse do leta 2026.

Coober Pedy, Avstralija

Alice Springs in Uluru sta dve najbolj priljubljeni destinaciji za vse turiste, ki obiščejo Avstralijo. Prihodnje leto pa naj bi množice zahajale tudi v Coober Pedy, od koder prihaja 80 odstotkov vseh opalov na Zemlji.

Coober Pedy bo obeležil 100. obletnico v letu 2015. Zabava bo vključevala tudi festival opalov, razstavo dragih kamnov, maraton, ples in ulične zabave. Turisti bodo imeli priložnost spati v podzemnih rovih, v katerih naj bi bila konstantna temperatura 25 stopinj Celzija.

Salta, Argentina

Kaj bi rekli, če bi lahko obiskali Veliki kanjon in dolino Napa v samo enem popoldnevu? Takšen je videti konec Argentine, kjer država meji na Bolivijo, Čile in Paragvaj. Salta je polna barvitih mest iz časa kolonializma, visokih gora in vinogradov.

Argentina načrtuje Salto s 160 milijoni dolarji spremeniti v eko-turistično središče. Turistom bodo ponudili vino in pustolovščino – in to vse po zelo ugodnih cenah.

Milan

Expo Milan 2015 bo prinesel vrsto odličnih idej. Turisti naj bi ogromen sejem obiskali med majem in oktobrom. Organizatorji obljubljajo 60 paviljonov, ki naj bi pritegnili več kot 20 milijonov ljudi. Po njihovih ocenah naj bi bil milanski sejem še večji od šanghajskega.

Reki Mekong in Irrawaddy

Če je ogled mesta z rečno ladjo priljubljen v evropskih prestolnicah, si lahko turistične izlete privoščijo tudi v jugovzhodni Aziji. Več manjših ladji bo v prihodnjem leto ponujalo izlete po Mjanmaru, Vietnamu in Kambodži.

Vsi tisti, ki so si že od nekdaj želeli videti jugovzhodno Azijo, pa se niso želeli zapletati s ponorelim prometom, tuk-tuki in drugimi prevoznimi sredstvi, si obetajo precej udobno potovanje po omenjenih državah.

Abu Dabi

V Abu Dabiju prihodnje leto odpirajo povsem nov kulturni center. Slednji naj bi združeval Guggenheim, Zayed in Louvre. Z vsem bliščem, ki bo spremljal odprtje, pa naj bi Abu Dabi precej zasenčil svojega svetlečega konkurenta Dubaj.