Medtem ko v Nemčiji podobno kot v Sloveniji december ni še nič kaj zimski, pa so v Savojskih Alpah le pričakali obilnejšo pošiljko snega. Ponoči je na prizorišču tekmovanj za svetovni pokal alpskih smučark v Val d'Iseru zapadlo od 15 do 20 centimetrov snega, zato so bili prireditelji prisiljeni odpovedati uradni trening pred žensko smukaško preizkušnjo.

"Smo optimistični, da nam bo do jutri uspelo odstraniti odvečno snežno odejo ter da bomo lahko pripravili vrhunsko progo, ki jo bodo lahko tekmovalke pred sobotno tekmo v petek preizkusile na treningu," je dejal direktor tekmovanj Atle Skaardal.

Slovenska šampionka Tina Maze bo v Val d'Iseru skušala nadaljevati svetovni pokal v zmagovalnem ritmu ter še okrepiti vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala pred prvimi izzivalkami.

V Münchnu pa so se prireditelji vdali ter povsem obupali, saj snega ni niti za vzorec, tudi vremenska napoved ni nič kaj obetavna, kar pomeni, da mestnega paralelnega slaloma na novega leta dan znova ne bo. Mednarodna smučarska zveza Fis ne bo poiskala nadomestne lokacije. V Münchnu so že tretjič v zadnjih petih letih odpovedali paralelno preizkušnjo zaradi pretoplega vremena in pomanjkanja snega.