Božični okraski

Velike in barvite okrogle božične sveče poživijo prostor in poudarijo praznično vzdušje v domu, sploh če so v primerni barvi. Okraske lahko razstavite v veliki stekleni okrasni skledi ali na plitvem in širokem krožniku. Manjše sveče naj bodo pri vrhu sklede, dolge koničaste sveče pa namestimo pri dnu in jih obkrožimo z okraski.

Knjige

Ni treba, da je dekoracija s svečami pretirano zapletena ali draga. Knjižni navdušenci lahko preprosto dekoracijo ustvarite s pomočjo knjig, ki jih zavijete v okrasni papir. Knjige postavite eno na drugo, nanje pa sveče različnih velikosti. Dekoracijo razstavite na klubski mizici, knjižnih policah ali kje drugje. Lahko pa iz knjig sestavite tudi nadvse izvirno praznično drevesce, ki ga okrasite s svečkami.

Plavajoče svečke

Dekoracijo s plavajočimi svečami lahko umestite v prostore, ki so v znamenju vode, na primer v kopalnico ali kuhinjo. Potrebovali boste stekleno skledo, plavajoče svečke, nekaj kamnov, umetne rože in druge dekorativne dodatke po izbiri. Veliko skledo ali tri steklene kozarce za vlaganje napolnite z vodo. Dodajte nekaj kamnov, ki poudarijo dno, na primer velike gladke črne kamne ali majhne, pisane steklene kamenčke. V vodo dodajte še umetne cvetove in plavajoče svečke.

Okrasne veje

Aranžmaji z okrasnimi vejami in svečami poskrbijo za pridih zemlje in narave. Vejo namestite v posodo, lahko jo prilepite. Posodo okrasite še z mahom, kamni ali cvetjem. Svečke postavite v držala, ki jih obesite na veje. Zanimivo oblikovana veja je lahko središčna točka praznične mize ali pa je lep okras police nad kaminom. Vendar bodite previdni. Svečke naj bodo stabilne, plamen pa dovolj oddaljen od vej in drugih okraskov, da ne bo izbruhnil požar.

Stekleni kozarci

Za podstavke sveč lahko uporabite prazne kozarce za vlaganje ali steklenice. Ti naj bodo različnih oblik, velikosti in barv. Vanje lahko dodate tudi zelišča, cvetlice, kamenčke ali koščke stekla, ki jih je obrusilo morje. Vse skupaj postavite na starinski pladenj ali drugo podlago. Zraven postavite še ujemajoče se elemente ali okraske.

Varnost

Če prižigate sveče, nikoli ne pozabite na varnost! Sveče naj bodo dovolj oddaljene od vnetljivih snovi, ko zapustite prostor, pa jih vedno ugasnite.