Tekma Telemach Olimpija - Sij Acroni Jesenice je bila načrtovana kot tretja v nizu treh na Pivovarna Union Ice Festu, kot je uradno ime festivala na prostem. A zaradi neugodnih vremenskih razmer, pretoplega vremena, dežja in težav s tehniko za hlajenje sta obračuna s Fehervarjem in Celovčani v ligi Ebel splavala v dvorano Tivoli.

Zdaj so iz ljubljanskega kluba sporočili, da tretja tekma bo, ne glede na to, kakšno vreme bo v prestolnici v četrtek. Dvoboj zelenih in rdečih, s katerim spet počasi oživljajo tradicijo nekoč enega največjih športnih spopadov v državi, bo imel še poseben mik, saj bo tekma ob 50-letnici zadnjega obračuna med zmaji in železarji na prostem (takrat so zmagali Gorenjci z 8:1).

Gostitelji bodo po napovedih nastopili v polni postavi, s kakršno igrajo v ligi Ebel, čeprav v DP sicer Telemach Olimpija nastopa z drugo postavo. Tekma se bo začela ob 19.15, dogajanje na drsališču na Trgu republike pa že ob 17. uri. Iz ljubljanskega kluba so sporočili še, da so vstopnice za sedišča za tekmo že pošle, navijačem pa so še na voljo vstopnice za stojišča.