Mumije naj bi na pokopališču pokopavali od 1. do 7. stoletja. »Prepričani smo, da jih je okoli milijona. Pokopališče je veliko,« je pojasnil direktor projekta Kerry Muhelstein. To ni kraljevsko pokopališče, poleg mumij pogosto ni nobenih vrednih predmetov, mnoge so pokopane brez sarkofagov ali krst, je še dodal Muhlestein.

Tudi notranji organi umrlih niso bili odstranjeni, pač pa je okolje, kjer so jih pokopali, že naravno mumificiralo trupla, so dodali arheologi. Poleg trupel so odkrili platno, steklo in celo pisane čevlje, ki so jih nosili otroci. »V grobove so dali vse, kar so imeli,« je pojasnil Muhelstein.

Med drugim so arheologi naleteli tudi na mumijo 18-mesečne deklice. »Z mumificiranjem so se trudili, kolikor so imeli sredstev. Prsti in nohti, možgani in jezik so odlično ohranjeni. Zaradi nakita – mumija je imela okoli vratu verižico in okoli obeh zapestji zapestnice – menimo, da je bila deklica, a nismo prepričani,« je pojasnil eden izmed raziskovalcev. »Pokopana je bila izredno skrbno, nekdo jo je imel zelo rad. Čeprav je prizor žalosten, je njena mumija izredno dobro ohranjena,« je še dodal.