Odvetnik Polanskega Alan M Dershowitz je zastopal že Patty Hearst in Juliana Assanga. Zdaj upa, da bo 81-letni režiser lahko kdaj prestopil mejo ZDA brez strahu pred aretacijo, ki nanj preži že od leta 1978. Po njegovem se ameriške pravni sistem »načrtno izogiba dejstvu, da je Polanski že odslužil svojo kazen«.

Polanski v kratkem načrtuje pot na Poljsko, kjer bo snemal film o francoskem topniškem častniku Alfredu Dreyfusu, in se želi izogniti morebitni aretaciji. Dreyfus je bil leta 1894 nepravično obtožen, da je Nemčiji sporočal tajne podatke.

Leta 1977 je Polanski najel 13-letno Samantho Geimer kot manekenko za slikanje za revijo Vogue. Dal naj bi ji šampanjec in jo omamil, nato pa je z njo spolno občeval. Vse se je zgodilo v hiši režiserjevega prijatelja Jacka Nicholsona. Geimerjeva je Polanskemu odpustila in večkrat pozvala, naj primer tone v pozabo. Režiserju je sprva grozilo 50 let zaporne kazni, a se je nato s tožilstvom dogovoril za priznanje zločina ter 90-dnevno zaporno kazen (42 dni je že odsedel). Režiser je nato pobegnil v Pariz. Kot francoski državljan se je izognil zaporni kazni kot tudi izročitvi.