Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Gladbach - Werder Bremen
1
Pri Borussii Mönchengladbach so lahko pred nocojšnjo tekmo optimistični. Četrtouvrščeno moštvo prvenstva v letošnji sezoni pred domačimi gledalci namreč še ni izgubilo, povrhu pa mubo nasproti stal Werder Bremen, ki je ena najslabših ekip lige. Gosti zasedajo predzadnje mesto, poleg tega pa imajo tudi najslabšo obrambo bundeslige.


Nogomet - Francija - Ligaški pokal

Ajaccio - PSG
2
Čeprav se bodo francoski prvaki pomerili proti drugoligašu, prav lahkega dela tokrat verjetno ne bodo imeli. Ajaccio v zadnjem času namreč sploh ne igra slabo, ob pomoči domačega občinstva pa bi jo lahko pariškim zvezdnikom pošteno zagodli. Razlika v kvaliteti je med moštvoma več kot očitna, vprašanje je le ali jo bodo pri PSG znali izkoristiti.

Nogomet - Mednarodni klubi - Klubsko SP

San Lorenzo - Auckland City
1
Na klubskem svetovnem prvenstvu za prvega favorita seveda velja madridski Real, poznavalci pa na drugo mesto pričakovano uvrščajo južnoameriškega prvaka San Lorenzo. Argentinci so v Maroko prispeli z dvema zaporednima zmagamain v dobri strelski formi. Če v šali dodamo, da bodo lahko računali tudi na božjo pomoč, saj zanje pesti drži papež Frančišek, se prvaku Oceanije ne piše nič dobrega.

Košarka - Mednarodni - Evropokal

Union Olimpija - VEF Riga
1
Košarkarji Uniona Olimpije bodo lahko tokrat odigrali neobremenjeno, saj so si nastop v drugem delu tekmovanja že zagotovili. Kljub temu tekme ne smejo vzeti na prelahek način, nenazadnje igrajo pred domačim občinstvom, ki bi ga poraz proti najslabši ekipi skupine utegnil pošteno ujeziti. Četudi za Ljubljančane zaradi poškodbe ne bo nastopil Alen Omić, bi točke morale ostati v Stožicah.