Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Bayern - Freiburg/+1/
1

Bayern je v fantastični formi. Le redko prejme kak zadetek (v Bundesligi do sedaj na 15 tekmah le 3!), cvet odličnih napadalnih nogometašev pa med seboj tekmuje, kdo bo dosegel več golov. Prav velikih dvomov o tem, da bodo Bavarci znova nemški prvaki ni, a kljub temu se tekem v Bundesligi lotevajo resno in motivirano, saj jih k temu žene vselej na napake alergični Guardiola ter interni boj za čim večjo minutažo. Na zadnjih dveh tekmah je Bayern zmagal s 3:0 in 4:0 in verjetno se tudi danes obeta podobna zgodba, saj je Freiburg na papirju še slabši nasprotnik kot CSKA in Augsburg, ki sta bili zadnji žrtvi bavarskega stroja.

Nogomet - Klubsko SP

Cruz Azul/+1/ - Real Madrid
2

Real Madrid je v izjemni formi in verjetno se mu trenutno lahko po robu postavi le kakšnih pet ekip na svetu, ki bi morda ostale neporažene. Najbrž se bo kraljevi klub v Maroku sprehodil do nove lovorike, saj mu povprečni mehiški in v finalu verjetno argentinski klub ne bosta predstavljala previsoke ovire, če bo le Ancelotti znal svoje zvezdnike prepričati, da tekme vzamejo vsaj približno resno. Cruz Azul je v pravkar končani mehiški Aperturi med 18 ekipami zasedel skromno 13. mesto, kar je vse prej kot obetajoče in verjetno se njegovi navijači danes upravičeno bojijo debakla.

Nogomet - Španski pokal

Valencia - Rayo Vallecano
1

Valencia je letos lepo poživila špansko sceno, ko se je vrnila na zmagovito pot in lahko tudi najboljšim prekriža načrte. V klubu je zavel nov veter in vzdušje se je močno popravilo, kar daje igralcem krila in zalet. Netopirji so proti Rayu z 2:1 dobili že prvo tekmo v gosteh in si s tem precej olajšali delo, kljub temu, da jim danes zadostuje že remi, pa domači ne bodo zamudili priložnosti, da še enkrat premagajo povprečnega drugoligaša in navijačem še dodatno popestrijo veseli december.

Košarka - ZDA - NBA

New Orleans - Utah
1

New Orleans prihaja po seriji treh tekem s favoriti letošnje sezone. Po tesnem porazu v Dallasu so pelikani doma premagali LeBronov Cleveland, nato pa včeraj po podaljšku morali priznati premoč najbolj vroči ekipi lige Golden Statu, ki je do sedaj izgubil le dvakrat. New Orleans je torej pokazal, da je v dobri formi in da bo proti ekipam, ki ne spadajo v sam vrh, zelo težek nasprotnik, povsem realno pa lahko upa na končnico. Česa takega ne morejo trditi pri Utah Jazz, kjer nizajo poraze in so bolj ali manj že obsojeni na sezono razočaranj in trpljenja, ki jo bodo poskušali čim prej pozabiti.