Igralec nemškega Mindna je priložnost dobil zavoljo zdravstvenih težav Boruta Mačkovška in Nenada Bilbije, vsi drugi nosilci igre pa so na Denićevem razširjenem seznamu. Slovenski rokometni prvokategorniki se bodo zbrali v ponedeljek, 22. decembra, v svoji tradicionalni bazi v Zrečah. Na začetku priprav ne bodo v polni postavi, nekateri slovenski legionarji iz Francije in Nemčije se jim bodo pridružili po božičnih ali novoletnih praznikih.

Slovenija bo prvi tekmovalno-pripravljalni akciji imela v Celju, kjer se bo 27. decembra pomerila z Egiptom, dan kasneje pa še z Alžirijo. Izbrana vrsta bo bolj "prečiščeno" podobo doživela na kakovostnem turnirju na Danskem, kjer se bo med 9. in 11. januarjem pomerila z domačo reprezentanco, Švedsko in Islandijo.

Slovenija bo na SP v Katarju igrala v skupini A. V prvem krogu (16. januar) se bo najprej pomerila s Čilom, v drugem (17. januar) z Belorusijo, v tretjem (19. januar) s Katarjem, v četrtem (21. januar) z Brazilijo in petem (23. januar) s Španijo. V osmino finala se bodo uvrstile reprezentance od prvega do četrtega mesta, zadnji dve izbrani vrsti pa bosta nastopili v "tolažilnem" predsedniškem pokalu.