V finale izbora za priznanje mladi menedžer 2014, ki ga podeljuje Združenje Manager, sta se uvrstili dve gazeli. Med finalisti, s katerimi je tekel pogovor na srečanju sekcije mladih menedžerjev minulo sredo v Ljubljani, sta Tanja Skaza, direktorica in solastnica Plastike Skaza, zlate gazele 2014, in Bogdan Kronovšek, direktor Kronoterma, bronaste gazele 2013. Tretja finalistka je Anuška Cerovšek Beltram, direktorica in solastnica STA Potovanja Travel Agency.

»Kandidatura je bila zame presenečenje,« je povedal Bogdan Kronovšek, ki je vodenje podjetja prevzel od očeta šele pred štirimi leti.« Med gazele se je podjetje leta 2013 povzpelo s prepričljivimi rezultati: v petih letih so prihodke od prodaje dvignili s 3,7 na 11,4 milijona evrov. V istem obdobju so za 70 odstotkov povečali število delovnih mest, danes v kolektivu ustvarja več kot 40 sodelavcev.

Ambicija Bogdana Kronovška je podjetje uveljaviti kot mednarodno prepoznavno profesionalno podjetje na področju razvoja toplotnih črpalk. Na srečanju je med drugim spregovoril o strahu in podelil svoje načelo: »Ne boj se izzivov, ki ti jih prinaša življenje, samo loti se jih čim prej.«

Tanja Skaza čar prepoznava v tem, ko vidiš, da je treba narediti korak naprej: »Krizo smo izkoristili, da se osredotočimo na kupca. Prej smo bolj čakali, da so nam kupci dali kost za glodanje.« Pomemben del razvoja podjetja je pomenil umik ustanoviteljev: »Dogovorili smo se, da družina naredi prostor mladim, da naredimo svojo zgodbo z ekipo, ki si te nove zgodbe želi.« Podjetje zaznamuje dinamična rast: prihodki iz prodaje so se v petih letih povečali skoraj trikrat, z 8,5 na 24 milijonov evrov.

Radovednost pa je življenjski spremljevalec Anuške Cerovšek Beltram. Kot pravi, se je na podjetniški poti srečevala s tipičnimi začetniškimi napakami. A to jih ni ustavilo. V zadnjih letih so prodajo dvignili s 5,5 na 9,1 milijona evrov. Četudi se s svojo dejavnostjo širijo tudi na druga področja, mladi v vseh pogledih ostajajo pomemben steber agencije, tudi kot sodelavci. Priznanje mladi menedžer 2014 bodo podelili 29. januarja v Ljubljani. dk