»Za pravljice sem dal samo idejo, ko sem se pogovarjal s Petro Polak z občine. Izvajajo jih drugi, mi prispevamo ozvočenje,« je Šenk pojasnil svojo vlogo v kranjski novoletni pravljici. Na Zavodu za turizem smo izvedeli, da je prav Šenk ponudil zamisel, ki pa jo bo izvedlo podjetje Skupina izvedba. Po Šenkovih zagotovilih s tem podjetjem nima nič. Ga pa zagotovo pozna, ker je lani isto podjetje delalo za Krajevno skupnost Predoslje, kjer je predsednik ravno Šenk. Vrednost posla je bila takrat 27.000 evrov. Zdaj naj bi postavili pravljične hiške v mestu, veselo druženje otrok pa bo tudi dobro odmevalo, ker bo Danilo Šenk s svojo ekipo priskrbel ozvočenje.

Podjetni kriminalist – njegovo popoldansko dejavnost so vodilni na PU Kranj dovolili – je sicer za kranjski zavod za turizem letos že opravil za 7000 evrov storitev. In ne pozabimo, da živi s pravljicami že dlje časa – podobni prireditvi je pomagal lani v sklopu dogodkov pred novim letom na državnem Brdu.

Policist policistu pravljice

Včeraj v Kranju ni bilo niti ene novoletne stojnice, osrednja ulica in dva trga pa so polni napisov »oddamo« na izložbah praznih lokalov. Mesto razen okrasitve in velike jelke do zdaj veselega decembra še ni okusilo, odpadli sta razstavi adventnih venčkov in jaslic v kranjskih rovih.

Zavod za turizem vodi kot vršilec dolžnosti kar bivši direktor mestne uprave v odstopu, nekdanji policist in pravnik po stroki Mitja Herak. Kot nam je zatrdil podjetnik Šenk, njegovo novoletno sodelovanje nima prav nič z začasnim prvim človekom zavoda, ki bo kmalu dobil novega direktorja. Razpis je tako rekoč pri koncu, prijav ni manjkalo. Boj za stolček bo že v znaku kadrovske politike novega župana Boštjana Trilarja, decembrsko mrtvilo pa je najlepše ponazoril praznik Mestne občine Kranj – 3. december. V mestnem središču se ni dogajalo dobesedno nič in zato ni čudno, da je v starem jedru okoli 40 praznih trgovin in drugih lokalov. Vse pohvale tistim, ki še vztrajajo in bodo tudi zadnje dni v letu ponudili vsaj nekaj prednovoletnega utripa na božičnem sejmu in stojnicah.