Med najboljšo deseterico je končal tudi Peter Prevc (123,3), ki je danes zasedel deveto mesto.

V finalu sta poleg Pungertarja in Prevca nastopila še Jernej Damjan (112 točk), ki je končal na 24. mestu, četudi bi po dobrem nastopu v finalu precej napredoval, ter Anže Lanišek (109,3), ki je končal kot 27.

Brez točk so danes na tekmi, ki so jo krojili spremenljivi pogoji, ostali Robert Kranjec na 35., Jurij Tepeš na 37. in Nejc Dežman na 47. mestu.

"Poskusna serija pred današnjo tekmo je bila še v redu, recimo, da so bili pogoji sprejemljivi, predvsem pa nekako konstantni za vse in Robi je imel prvo oceno poskusne serije, Peter pa drugo. Nato pa je veter le še stopnjeval jakost in ves čas menjaval smer iz sekunde v sekundo, tako da je prva serija nekako šla skozi, kakor je pač šla. Za dober rezultat si moral najprej narediti dober skok, zatem pa si moral imeti še veliko sreče z vetrom," je iz Rusije sporočil trener reprezentance Nejc Frank.

"Eni skakalci so to izkoristili bolje kot drugi. Mislim, da smo mi tu nekako potegnili kratko. Tu mislim predvsem na Robija, ki je celoten vikend skakal dobro, v prvi seriji pa je imel res smolo z vetrom. Sicer pa smo lahko zadovoljni. Matjaž je spet izboljšal svoj najboljši dosežek v svetovnem pokalu, Peter je bil deveti - to so lepi rezultati," je še dejal Frank, ki pravi, da ostali fantje sicer niso prikazali super skokov brez manjših napak, a da gre eno z drugim z roko v roki: "To je vse povezano. Če narediš manjšo napako nad hrbtiščem, nato pa dobiš močan sunek od zadaj, te zelo hitro kaznuje."

Medtem pa je na vrhu svojo deseto zmago v karieri slavil Freund (145,7), drugi je bil sobotni zmagovalec in vodilni v svetovnem pokalu Norvežan Anders Fannemel, ki je za nemškim skakalcem zaostal za 2,4 točke, tretji pa Avstrijec Stefan Kraft (141,1), ki je s 138 metri dosegel rekord skakalnice in se prvič to sezono povzpel na oder za zmagovalce. "Skačem na visoki ravni in zelo sem zadovoljen, kako poteka moja sezona," je po zmagi dejal svetovni prvak v poletih, Freund.

Fannemel (430 točk) je z današnjim drugim mestom zadržal rumeno majico vodilnega, ki jo je oblekel po sobotni tekmi, ko najboljša dva skakalca pred vikendom v Rusiji Čeh Roman Koudelka in Švicar Simon Ammann v Nižnij Tagil nista odpotovala. Freund (361) je z zmago zdaj na drugem mestu prehitel Prevca, ki je pred nadaljevanjem sezone na tretjem mestu s 323 točkami.

Naslednja postojanka svetovnega pokala bo švicarski Engelberg, ki bo tekmi svetovnega pokala gostil prihodnji konec tedna.