V današnji zasledovalni preizkušnji je nastopila še ena Slovenka; Andreja Mali je osvojila 52. mesto (+4:24,4/4).

Gregorinova je na današnji preizkušnji nadaljevala strelsko formo zadnjih dni. Tako na prvem, kot drugem postanku je pokrila vseh pet tarč in s tem najprej napredovala na deveto in nato na sedmo mesto, njen zaostanek za vodilno pa je znašal minuto in 1,7 sekunde. Najboljša slovenska biatlonka pa na tretjem postanku ni imela sreče, saj je zadela le tri tarče, kar je pred nadaljevanjem pomenilo zdrs na 18. mesto.

Zmagovalka tekme je bila znana po zadnjem streljanju, saj je Mäkäräinenova pokrila vseh pet tarč in z vsega skupaj enim zgrešenim strelom odtekla proti cilju. Gregorinova je bila na zadnjem streljanju 80-odstotno uspešna, saj je svoj cilj zgrešil tretji izstreljeni naboj, na koncu pa je z 21. mesta in s tretjim časom zadnjega kroga čez ciljno črto pritekla kot 16.

Glavni trener Uroš Velepec je po tekmi pojasnil, kaj se je dogajalo z Gregorinovo na tretji postaji: "Ko je puško po drugem streljanju vrgla na ramo se ji je pas, ki se zapenja na roko, zataknil za startno številko in potem ji je cel krog vleklo številko v vrat, da je komaj dihala, na strelišču pa je potem še ni mogla sneti. Puška se je zataknila za številko, ostale punce pa so posledično začele streljati deset sekund prej. Potem, ko je videla, da imajo nekatere že štiri pokrite tarče, ko je ona šele začela meriti, je izgubila koncentracijo in dvakrat zgrešila. Na zadnjem streljanju je potem zgrešila na rob. Škoda, ker je bila lepa priložnost, če bi tam pokrila tarče bi lahko prišla med tri. Takšne stvari se zgodijo enkrat na sezono ali pa na dve sezoni."

Ob 14.30 bo z moško zasledovalno preizkušnjo začel Norvežan Johannes Thingnes Boe, Jakov Fak bo z 12,5 kilometra začel 23 sekund kasneje, Klemen Bauer pa minuto in 54 sekund.