Hokejisti Olimpije naj bi pred parlamentom vseeno odigrali tri tekme. Če bo vreme dopuščalo se bodo v torek, 16. decembra, pomerili s celovškim KACem, nato pa v četrtek, 18. decembra, v okviru preizkušnje državnega prvenstva še z Jesenicami. Morebitni tretji tekmec naj bi bil 23. decembra Dornbirn.

Vodstvo Telemach Olimpije se je po jutranjem ogledu drsališča na Trgu Republike ter po pregledu vremenskih napovedi za današnji dan skupaj z delegatom in vodstvom lige Ebel odločilo tekmo, ki bi morala tam biti danes ob 17.00 na Trgu republike v sklopu Pivovarne Union Ice Festa, prestaviti v Dvorano Tivoli.

Ponoči so se pogoji sicer izboljšali, tako da bi verjetno lahko izpeljali tekmo, vendar pa vsekakor ne v dobrih in želenih pogojih, tako za igralce, kakor za gledalce. Ledena ploskev je v tem trenutku sicer dovolj zadovoljivo pripravljena, vendar vremenska napoved s toplim vremenom in ponovno spet največjim sovražnikom, toplim ter vlažnim jugozahodnim vetrom, ne zagotavlja mirnega dopoldneva, ko bi ledeno ploskev morali še dodatno odebeliti za velike obremenitve, ki jih tekma prinaša. Zaradi želje po izvedbi regularne tekme za obe moštvi, primernih pogojev za vse gledalce ter predvsem varnosti za športnike, so morali sprejeti neljubo odločitev.

Telemach Olimpija sporoča vsem kupcem vstopnic Pivovarna Union Ice Festa, da že kupljene, ali pa tudi še danes kupljene vstopnice za to tekmo veljajo za tekmo, ki bo v torek, 23. decembra 2014, proti ekipi Dornbirn, ali za tekmo, ki bo nedeljo, 28. decembra 2014, proti ekipi Bolzano, ki ju bodo najverjetneje po potrditvi nasprotnih ekip vključili v program Pivovarna Union Ice Festa. Na današnjo tekmo v dvorani Tivoli imajo vsi hokejski navdušenci prost vstop na tribuno zahod, imetniki sezonskih vstopnic za tekme Telemach Olimpije pa lahko s svojo letno vstopnico seveda sedijo na vnaprej zagotovljenih sedežih v dvorani Tivoli. Za prost vstop se je vodstvo Olimpije odločilo, ker želi kljub vsem težavam danes narediti nekaj posebnega in moštvu z dobrim vzdušjem s polnih tribun olajšati pot do zmage.

Vsem, ki si tekme 23. ali 28. decembra 2014 ne bi mogli ogledati, bodo prireditelji omogočili vračilo denarja ali zamenjavo vstopnice za kakšno drugo tekmo v okviru Pivovarna Union Ice Festa, seveda glede na razpoložljivost sedežev oziroma stojišč.

Telemach Olimpija bo nadaljevala vse potrebne aktivnosti, da tekom dneva pripravi ustrezne pogoje za obe naslednji tekmi Pivovarna Union Ice Festa, tako da bodo vsi lahko uživali v prekrasni kulisi Trga Republike že v torek in nato tudi v četrtek.