Matjaž Pungertar (238,2 točke), ki je v kvalifikacijah skakal z izposojenimi smučmi reprezentančnega kolega Jurija Tepeša, ker so njegove ostale v Carigradu, je danes s svojimi pokazal še boljšo predstavo ter zasedel končno sedmo mesto in s tem prvič v karieri končal v najboljši deseterici.

Tik za najboljšo deseterico sta končala Robert Kranjec (231,2), ki je v finalu s 14. napredoval na končno 11. mesto, ter Jernej Damjan (230,4), ki je bil 12. Med dobitnike točk se je uvrstil tudi Tepeš (217), ki je s 26. napredoval na končno 22. mesto.

"Seveda sem zadovoljen. Imamo štiri fante med prvo dvanajsterico, s tem moramo biti zadovoljni. Peter se je po težavah s prilagajanjem na skakalnico danes lepo zbral za tekmo in zasedel peto mesto, Pungertarju je uspel dosežek kariere v svetovnem pokalu, Jernej in Robi kljub manjšim napakam konstantno skačeta okrog desetega mesta, tako da smo lahko zadovoljni," je po tekmi dejal trener reprezentance Nejc Frank, ki fante spremlja v Rusiji.

V slovenski reprezentanci sta tako brez finalnega nastopa na šesti posamični tekmi sezone, ki so jo izpustili številni najboljši skakalci, med drugimi tudi številka 1 in 2 v skupnem seštevku svetovnega pokala Čeh Roman Koudelka in Švicar Simon Ammann, ostala Nejc Dežman na 33. in Anže Lanišek na 39. mestu. Mladi Domžalčan po operaciji palca še nastopa z opornico na desni roki.

"Ne bi rekel, da se je prehitro vrnil v svetovni pokal," je Frank odvrnil na vprašanje, če so preveč pohiteli z vrnitvijo med elito: "Menim, da opornica ni razlog za Anžetovo današnjo predstavo, po kateri je ostal zunaj finala. V ponedeljek je treniral v Zakopanah in po besedah klubskega trenerja ni imel nobenih težav. Tudi tu je včeraj na uradnem treningu skočil 128 metrov. Resda ga je pri doskoku malo dol 'zabilo', tako da je vnovič začutil bolečine v kolku, ampak pravi, da bolečine niso vzrok, da ne bi nastopal."

Fannemel je prvič v karieri slavil zmago v svetovnem pokalu, s katero si je priskakal tudi rumeno majico vodilnega. Drugi je bil danes Avstrijec Gregor Schlierenzauer, ki je minuli vikend v norveškem Lillehammerju slavil rekordno 53. zmago v svetovnem pokalu, danes pa je za 54. zaostal za 5,8 točke, tretji pa Nemec Severin Freund (254,9).

V skupni razvrstitvi svetovnega pokala zdaj vodi Fannemel s 350 točkami, na drugem mestu pa je po novem Prevc, ki jih je s šestimi tekmami sezone zbral 294. Najboljša dva pred današnjo tekmo Koudelka (290 točk) in Ammann (281) sta zdrsnila na tretje oziroma četrto mesto.

V nedeljo bo ob vznožju Urala na sporedu še ena tekma svetovnega pokala. Prva serija bo na sporedu ob 14.30.